Αρχική InfoMommy Νέα Τέλος στα πλαστικά καλαμάκια βάζει η Λάρνακα

Τέλος στα πλαστικά καλαμάκια βάζει η Λάρνακα

Τέλος στα πλαστικά καλαμάκια βάζει η Λάρνακα

Εκστρατεία για να αντικατασταθούν όλα τα πλαστικά καλαμάκια, που χρησιμοποιούνται στην επισιτιστική βιομηχανία και όχι μόνο, με βιοδιασπώμενα, ξεκίνησε η Επιτροπή Εθελοντισμού του Ειδικού Σχολείου «Άγιος Σπυρίδωνας» Λάρνακας.

Η εκστρατεία υπό τον τίτλο «Η Λάρνακα βάζει τέλος στο πλαστικό καλαμάκι», στηρίζεται από τον Δήμο Λάρνακας και περιλαμβάνει σχολεία, εστιατόρια, καφετέριες, ξενοδοχεία, ακόμη και σπίτια. Όπως ανακοινώθηκε, στόχος αυτής της προσπάθειας είναι η ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας γύρω από θέματα περιβαλλοντικής ρύπανσης, η ανάδειξη της εθελοντικής προσφοράς από τα παιδιά με ειδικές ανάγκες, καθώς και η ανάδειξη της Λάρνακας ως πρώτης πόλης της Κύπρου που υιοθετεί αυτήν την πρακτική, με απώτερο σκοπό την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.

Γιατί πρέπει να σταματήσουμε να χρησιμοποιούμε πλαστικά καλαμάκια

Οι υπεύθυνοι της εκστρατείας σημείωσαν ότι από τα καλαμάκια και μόνο έχει διαπιστωθεί ότι κάθε χρόνο εκατομμύρια θαλάσσια πουλιά και ψάρια πεθαίνουν σε όλον τον πλανήτη. Παγκοσμίως, τα πλαστικά καλαμάκια θεωρούνται ο έκτος πιο συχνός τύπος απορριμμάτων και θεωρούνται υλικά που προκαλούν τη μεγαλύτερη θαλάσσια ρύπανση. Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα πλαστικά καλαμάκια είναι φτιαγμένα από ορυκτά μέταλλα και σχεδόν ποτέ δεν ανακυκλώνονται, διότι είναι πολύ μικρά και εμπεριέχουν διάφορους τύπους πλαστικού.

Και τώρα πώς θα πίνουμε τα ροφήματά μας;

Η απάντηση είναι απλή. Την θέση τους θα πάρουν βιοδιασπώμενα υλικά, που είναι πιο φιλικά προς το περιβάλλον, αλλά και προς την υγεία.  "Ήρθε" η ώρα για να βάλουμε στη ζωή μας τις βιοδιασπώμενες εναλλακτικές. Με μια απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο μπορεί να προμηθευτεί κανείς, τα νέα καλαμάκια που κυκλοφορούν.  Τα πιο διαδεδομένα είναι τα μεταλλικά, καθώς μπορούν να ξαναχρησιμοποιηθούν, αφού πλυθούν και καθαριστούν. Επίσης, υπάρχουν καλαμάκια από καλαμπόκι, πολτό ζαχαροκάλαμου και χαρτί. Βέβαια, όποιος έχει φαντασία, μπορεί να χρησιμοποιήσει ακόμα και το χοντρό μακαρόνι, που χρησιμοποιούμε για το παστίτσιο, για να πιει το καφέ ή το ποτό του.

 


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter