Αρχική InfoKids Υγεία Τέσσερα βρέφη στο νοσοκομείο με αλλαντίαση από πιπίλες «γεμισμένες» με μέλι

Τέσσερα βρέφη στο νοσοκομείο με αλλαντίαση από πιπίλες «γεμισμένες» με μέλι

Τέσσερα βρέφη στο νοσοκομείο με αλλαντίαση από πιπίλες «γεμισμένες» με μέλι

Ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) προειδοποιεί τους γονείς και όλους τους φροντιστές μωρών να μη δίνουν ποτέ σε μωρά κάτω του ενός έτους μέλι! Πρόκειται για μία απαγόρευση, η οποία κανονικά θα έπρεπε να είναι γνωστή σε όλους, άλλα όπως αποδεικνύει η είδηση που δημοσιεύτηκε σήμερα στα διεθνή νέα, δυστυχώς δεν είναι: Τέσσερα μωρά στο Τέξας της Αμερικής μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στο νοσοκομείο το τελευταίο διάστημα, υποφέροντας από αλλαντίαση, αφού οι γονείς τους τούς έδωσαν πιπίλες τις οποίες είτε είχαν γεμίσει είτε βουτήξει στο μέλι.

Η κυβέρνηση, λοιπόν, δημοσίευσε προειδοποίηση, εξηγώντας ότι το μέλι μπορεί να περιέχει σπόρους από ένα μικρόβιο που ονομάζεται κλοστρίντιουμ μποτουλίνουμ (clostridium botulinum), το οποίο αφού μπει στο έντερο του μωρού μπορεί να προκαλέσει μια πολύ σοβαρή αρρώστια που ονομάζεται αλλαντίαση. Σε σπάνιες περιπτώσεις, η δηλητηρίαση αυτή μπορεί να φέρει ακόμα και τον θάνατο, αφού πρώτα το μωρό παρουσιάσει δυσκολία στην αναπνοή και παράλυση.

Ο FDA ανακοίνωσε, ότι οι γονείς πρέπει να σταματήσουν άμεσα να βάζουν μέλι στις πιπίλες των παιδιών, ενώ ζήτησε και την απαγόρευση της κυκλοφορίας πιπίλων που γεμίζουν με ειδικό τρόπο με μέλι.

Πηγή: fox7austin.com


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter