Θάνατος 16χρονου: Βίντεο και καταθέσεις αποκαλύπτουν τι μπορεί να συνέβη τη μοιραία βραδιά

Στα χέρια του εισαγγελέα θα βρίσκεται σε λίγο ο φάκελος της υπόθεσης του θανάτου του 16χρονου μαθητή από τη Λάρνακα, Παναγιώτη Στεφανή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο φάκελος της υπόθεσης θα παραδοθεί είτε αύριο, είτε στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας στα χέρια του Γενικού Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη, προκειμένου να δοθούν οδηγίες για τον χειρισμό της υπόθεσης.

Στο μεταξύ, ήρθαν στη δημοσιότητα ευρήματα (video) τα οποία φέρεται να «καίνε» τους φίλους του 16χρονου μαθητή, με σκηνές πρωτοφανούς άσκησης ψυχολογικής βίας στον νεαρό.

Τα video που φανερώνουν άσκησης βίας στον 16χρονο

Στον φάκελο της υπόθεσης, λοιπόν, περιλαμβάνονται video που εξασφάλισε αποκλειστικά το πορταλ AlphaNewsLive και μεταδώθηκαν στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Alpha Κύπρου, τα οποία καταδεικνύουν ότι ο άτυχος μαθητής υπήρξε θύμα συστηματικού bullying από συνομήλικους του.

  • Στο πρώτο βίντεο, διακρίνεται νεαρός να τραβά απότομα την καρέκλα στην οποία κάθεται ο 16χρονος με αποτέλεσμα να πέφτει στο έδαφος και να χτυπά το κεφάλι του στον τοίχο. Το βίντεο λήφθηκε από αυτόπτη μάρτυρα και ενώ στο χώρο βρίσκονταν και άλλα πρόσωπα.
  • Στο δεύτερο βίντεο, ο άτυχος μαθητής φαίνεται να κοιμάται με το κεφάλι γυρμένο σε τραπέζι. Άγνωστος τοποθετεί στο χέρι του φλεγόμενο χαρτομάντιλο με αποτέλεσμα ο ίδιος να πεταχτεί τρομαγμένος λόγω της φωτιάς. Ακολουθούν γέλια από παρευρισκόμενους.
  • Σε τρίτο βίντεο, ομάδα νεαρών εν μέσω ζητωκραυγών, παρακινεί τον 16χρονο μαθητή να καταναλώσει αλκοόλ σε μεγάλη ποσότητα και σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Δείτε το video

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, τα δυο βίντεο δεν λήφθηκαν κατά τη διάρκεια του μοιραίου πάρτι στους Τρούλλους, αλλά πριν από αυτό ίσως και σε διαφορετικές ημερομηνίες.

Είναι αναμενόμενο πλέον ότι μετά τα video-ντοκουμέντα που παραπέμπουν σε θέματα συστηματικής άσκησης ψυχολογικής βίας σε βάρος του Παναγιώτη Στεφανή, προκύπτει νέος κύκλος ανακριτικού έργου για την Αστυνομία, κάτι που επιβεβαιώνεται και από την πρόθεσή της να υποβάλει σε προσεκτική μελέτη το περιεχόμενό τους, που παραπέμπει φυσιολογικά στην αναζήτηση των νεαρών ατόμων που εικονίζονται σε αυτά.

Στον εισαγγελέα πέρα από τα παραπάνω video θα παραδοθούν και οι καταθέσεις καθηγητών και μαθητών του σχολείου που φοιτούσε το άτυχο αγόρι καθώς και τα όσα είπαν οι παρευρισκόμενοι στο μοιραίο πάρτι, το Σάββατο 14 Απριλίου.