Θάνατος 3μηνου βρέφους: Καταδικάστηκε ο πατέρας – Τι αποφασιστήκε για τη μητέρα

Σε 8 χρόνια φυλάκιση καταδικάστηκε ο πατέρας του 3 μηνών βρέφους που έφυγε από τη ζωή πριν περίπου έναν χρόνο στο χωριό Τίμη, της Πάφου.

Ο κατηγορούμενος παραδέχτηκε την κατηγορία της ανθρωποκτονίας, ενώ σε προηγούμενη δικάσιμο ο Γενικός Εισαγγελέας καταχώρησε αναστολή ποινικής δίωξης για τη μητέρα του τρίμηνου βρέφους που βρήκε θάνατο στις 17 Φεβρουαρίου του 2018.

Το χτύπησε γιατί δεν άντεξε τη φασαρία

Ο πατέρας του βρέφους κατηγορείται ότι την μοιραία ημέρα, προκάλεσε τον θάνατο στο τρίμηνο γιο του, χτυπώντας τον επειδή ενοχλήθηκε από το κλάμα του. Βάσει της νεκροψίας, ο θάνατος του βρέφους προκλήθηκε από κρανιοεγκεφαλική κάκωση συνεπεία πτώσης από ύψος και πως η βαρύτητα της κρανιοεγκεφαλικής κάκωσης που υπέστη το βρέφος δεν είναι συμβατή με πτώση από καναπέ ύψους 70 εκατοστών, όπως είχαν αρχικά υποστηρίξει οι γονείς. Στη συνέχεια ο πατέρας ισχυρίστηκε πως το βρέφος έπεσε από την αγκαλιά του ενώ το κρατούσε όταν ο ίδιος κατέβαινε από μεταλλική σκάλα του σπιτιού του, ενώ σε νέα κατάθεση ισχυρίστηκε ότι φοβήθηκε να αναφέρει αρχικά κάτι στις ανακριτικές αρχές φοβούμενος ότι θα του έπαιρναν την επιμέλεια των παιδιών του.