Αρχική Σχολή Γονέων "Θέλω να χωρίσω αλλά η 7χρονη κόρη μου δεν το δέχεται..."

"Θέλω να χωρίσω αλλά η 7χρονη κόρη μου δεν το δέχεται..."

"Θέλω να χωρίσω αλλά η 7χρονη κόρη μου δεν το δέχεται..."

Εδώ και 3 χρόνια έχω σοβαρά προβλήματα με το σύζυγό μου. Του ζήτησα διαζύγιο αλλά δεν το δέχεται. Στο μεταξύ, η μικρή μου κόρη που είναι 7 ετών κοιμάται μαζί μου και ο μπαμπάς της στο δικό της δωμάτιο. Σε 3 εβδομάδες πρόκειται να πάω στο δικηγόρο για να ξεκινήσω διαδικασίες διαζυγίου. Θέλω να μιλήσω στο παιδί, βλέπει διάφορες συμπεριφορές στο σπίτι και καταλαβαίνω ότι είναι πληγωμένη. Θέλω να της εξηγήσω κάποια πράγματα, αλλά δεν ξέρω με ποιο τρόπο είναι σώστο. Δεν θέλω να την αφήνω συνεχώς με ερωτηματικά.

Απαντά η Δώρα Παπαγεωργίου, Κλινική Ψυχολόγος

Η κατάσταση στο σπίτι είναι συγχυστική. Υπάρχουν σοβαρά χρόνια προβλήματα μεταξύ σας, εσείς σκέφτεστε να πάτε για διαζύγιο, αλλά συνεχίζετε να είστε όλοι στο ίδιο σπίτι. Η όλη κατάσταση θα πρέπει να ξεκαθαρίσει το συντομότερο. Ήδη το παιδί γνωρίζει πάρα πολύ καλά τι συμβαίνει μέσα στο σπίτι απλά δεν ξέρει τι να περιμένει, ποια θα είναι η συνέχεια.

Θα πρέπει να κουβεντιάσετε μαζί του, να απαντήσετε στις πιθανές ερωτήσεις του με ειλικρίνεια, αλλά χωρίς να μπείτε σε λεπτομέρειες που πιθανόν αυτή τη στιγμή λόγω ηλικίας δεν μπορεί να τις διαχειριστεί και είναι τραυματικές για το ίδιο. Επίσης, θα πρέπει να σταθείτε και να το βοηθήσετε να εκφράσει τα συναισθήματα και τις ανησυχίες του. Καθησυχάστε το για τη ζωή σας μετά το διαζύγιο. Δηλαδή που θα μένετε, θα συνεχίσει στο ίδιο σχολείο; Θα συνεχίσει τις ίδιες δραστηριότητες; Θα μπορεί να βλέπει τον πατέρα εάν το θέλει; Το σημαντικότερο είναι ότι θα πρέπει να πάρετε αποφάσεις εσείς οι ενήλικες.

Βέβαια είναι καλύτερα να μπορούσατε να μιλήσετε και οι δύο γονείς με το παιδί. Εάν αυτό είναι αδύνατο θα το κάνετε εσείς, αλλά θα ενημερώσετε και τον άλλο γονέα. Αυτή η κατάσταση που επικρατεί τώρα είναι περισσότερο τραυματική για το παιδί από μια συζήτηση μαζί του.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.