Αρχική InfoKids Νέα Θεραπευτές-κλόουν έρχονται στις παιδιατρικές κλινικές της Κύπρου!

Θεραπευτές-κλόουν έρχονται στις παιδιατρικές κλινικές της Κύπρου!

Θεραπευτές-κλόουν έρχονται στις παιδιατρικές κλινικές της Κύπρου!

Χαμόγελα στα προσωπάκια των παιδιών που νοσηλεύονται στο Μακάρειο Νοσοκομείο αλλά και σε άλλα νοσηλευτήρια, θα δώσουν δυο Ισραηλινοί θεραπευτές-κλόουν, οι Άβιταλ Ντβόρι και Σάχαρ Χούρεβιτς, οι οποίοι θα βρίσκονται στις 4-6 Δεκεμβρίου στην Κύπρο. Θα επισκεφθούν το Μακάρειο Νοσοκομείο, τα παιδιατρικά τμήματα των Γενικών Νοσοκομείων Λεμεσού και Λάρνακας, καθώς επίσης και το ιδιωτικό νοσοκομείο Πολυκλινική Υγεία στη Λεμεσό.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πρεσβείας του Ισραήλ στην Κύπρο, σε συνεργασία επίσης με τον μη-κερδοσκοπικό οργανισμό REACTION Youth for the Prevention και την Υπηρεσία Ασθενοφόρων του Υπουργείου Υγείας, οι Ισραηλινοί θεραπευτές–κλόουν, θα πραγματοποιήσουν επίσης σεμινάρια medical clowning της μεθόδου των «Dream Doctors».

Τι είναι το «Dream Doctors»

Το «Dream Doctors Project» είναι ένας ισραηλινός μη-κερδοσκοπικός οργανισμός που έχει στόχο την ενσωμάτωση θεραπευτών-κλόουν ως αναπόσπαστο μέρος του προσωπικού των νοσηλευτηρίων στο Ισραήλ. Οι ιατρικοί –κλόουν εργάζονται σε 29 νοσοκομεία του Ισραήλ και συμμετέχουν σε περισσότερες από 40 ιατρικές διαδικασίες, σε διάφορα τμήματα όπως Νεφρολογικό, Ογκολογικό, Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών κ.λπ.

Η Άβιταλ Ντβόρι εργάζεται ως κλόουν-θεραπεύτρια στα νοσοκομεία Hemek και Meir στο Ισραήλ, τα τελευταία 15 χρόνια. Είναι διευθύντρια θεάτρου, κουκλοπαίκτρια και καλλιτέχνης σκηνής. Μαζί με τον επίσης κλόουν-θεραπευτή μουσικό Σάχαρ Χούρεβιτς, έχουν ταξιδέψει σε πολλές χώρες στον κόσμο, για να μεταδώσουν την φιλοσοφία και τις τεχνικές των «Κλόουν-Θεραπευτών σε δράση».

Η επίσκεψη των Ισραηλινών κλόουν- θεραπευτών στην Κύπρο είναι μια πρωτοβουλία της Πρεσβείας του Ισραήλ, στο πλαίσιο των εορτασμών για την Εβραϊκή γιορτή του Χανουκά.

πηγή: ant1.com.cy


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter