Αρχική InfoMommy Νέα Τι αλλάζει με την περιφρούρηση των μαθητών στα σχολεία Δημοτικής Εκπαίδευσης;

Τι αλλάζει με την περιφρούρηση των μαθητών στα σχολεία Δημοτικής Εκπαίδευσης;

Τι αλλάζει με την περιφρούρηση των μαθητών στα σχολεία Δημοτικής Εκπαίδευσης;

Αλλάζουν τα δεδομένα στο πρόγραμμα περιφρούρησης των μαθητών στα Δημόσια Σχολεία Δημοτικής Εκπαίδευσης, μετά το «πράσινο φως» που έδωσε το Υπουργικό Συμβούλιο εχθές.

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε, στις 15 Μαΐου 2019, Πρόταση του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, για ενίσχυση των μέτρων ασφάλειας για μαθητές δημοτικής και προδημοτικής εκπαίδευσης.

Αύξηση του χρόνου περιφρούρησης των μαθητών

Συγκεκριμένα, λήφθηκε Απόφαση για αύξηση του χρόνου περιφρούρησης των μαθητών στα δημόσια Δημοτικά Σχολεία και στα Νηπιαγωγεία που λειτουργούν στον ίδιο χώρο με αυτά, για μια επιπλέον ώρα, από τη 1 μέχρι τις 2 μ.μ., πέραν του χρονικού διαστήματος 7:00π.μ. – 8:00π.μ., γεγονός το οποίο θα καταστήσει το μέτρο πιο αποτελεσματικό.

Με την εφαρμογή της Απόφασης θα δίνεται, επιπλέον, η δυνατότητα στις σχολικές μονάδες, ύστερα από συνεννόηση μεταξύ της Διεύθυνσης του Σχολείου, του Συνδέσμου Γονέων και της οικείας Σχολικής Εφορείας, να μεταφέρουν τη 2 η ώρα σε διαφορετικό χρονικό διάστημα της λειτουργίας του σχολείου, ώστε να ικανοποιούνται οι ιδιαίτερες ανάγκες των σχολικών μονάδων.

Στο ίδιο πλαίσιο, θα παρέχεται και η δυνατότητα στους Συνδέσμους Γονέων να καταβάλουν το κόστος για περαιτέρω επέκταση του χρόνου φύλαξης.

Σημειώνεται, τέλος, ότι με την Απόφαση αυτή διαφοροποιείται προηγούμενη Απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ημερ. 9/10/2018, με την οποία προνοείτο η φύλαξη και των Νηπιαγωγείων μόνο κατά τις πρωινές ώρες (7-8π.μ.).

Φύλαξη η οποία καταργήθηκε, αφού κρίθηκε ως μη αναγκαία, με δεδομένο το γεγονός ότι στα Νηπιαγωγεία τα παιδιά παραδίδονται από τους γονείς και τους κηδεμόνες τους μέσα στις τάξεις στις νηπιαγωγούς ή/και στις βοηθούς τους και παραλαμβάνονται από εκεί.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter