Αρχική InfoMommy Νέα Τι αλλάζει στην άδεια άνευ απολαβών στη δημόσια υπηρεσία για εκπαιδευτικούς σκοπούς

Τι αλλάζει στην άδεια άνευ απολαβών στη δημόσια υπηρεσία για εκπαιδευτικούς σκοπούς

Τι αλλάζει στην άδεια άνευ απολαβών στη δημόσια υπηρεσία για εκπαιδευτικούς σκοπούς

Τροποποιητικούς κανονισμούς που επιδιώκουν να περιορίσουν το φαινόμενο των αδειών άνευ απολαβών στη δημόσια υπηρεσία για εκπαιδευτικούς λόγους, προωθεί το Υπουργείο Οικονομικών.

Όπως αναφέρθηκε στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών, μέχρι σήμερα ένας δημόσιος υπάλληλος, ο οποίος έπαιρνε άδεια άνευ απολαβών για εκπαιδευτικούς λόγους, συνέχιζε να απολαμβάνει συντάξιμα χρόνια, ενώ κατοχύρωνε τις ετήσιες προσαυξήσεις του, έτσι ώστε με την επιστροφή του στο πόστο, έπαιρνε όσα ωφελήματα θα έπαιρνε ωσάν να ήταν εργαζόμενος. Παράλληλα ο ίδιος υπάλληλος αν συμπλήρωνε τα απαιτούμενα χρόνια υπηρεσίας, ενόσω βρισκόταν σε άδεια άνευ απολαβών θα μπορούσε ακόμη και να προαχθεί σε ψηλότερη θέση, εφόσον το προέβλεπε το σχέδιο υπηρεσίας του.

«Κρίθηκε σκόπιμο να περιορίσουμε τη δυνατότητα παραχώρησης εκπαιδευτικής άδειας», δήλωσε εκπρόσωπος της Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης και Προσωπικού. Το Τμήμα κατέθεσε τροποποιητικούς κανονισμούς που διέπουν το θέμα της χορήγησης αδειών.

Πλέον, με τους προωθούμενους κανονισμούς ρυθμίζεται ότι εκπαιδευτική άδεια για λόγους δημοσίου συμφέροντος θα παραχωρείται μόνο στις περιπτώσεις υπαλλήλων που εξασφαλίζουν υποτροφία που απευθύνεται αποκλειστικά σε δημοσίους υπαλλήλους για εκπαίδευση ή μετεκπαίδευση, σύμφωνα με τις διατάξεις των περί του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών Κύπρου Νόμων.

Με την έγκριση των κανονισμών αυτών, όσοι δημόσιοι υπάλληλοι αιτηθούν άδεια απουσίας που δεν είναι για σκοπούς δημοσίου συμφέροντος δεν θα επωφελούνται όλων αυτών των ωφελημάτων.
Στην ουσία μόνο η άδεια απουσίας που εγκρίνεται από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών θα θεωρείται πραγματική υπηρεσία για σκοπούς προαγωγής, προσαύξησης και συντάξεων.

Με την τροποποίηση συμφωνεί και η συντεχνία των δημοσίων υπαλλήλων (ΠΑΣΥΔΥ).

Παράλληλα προωθείται και τροποποίηση του σχετικού κανονισμού (17) που διαλαμβάνει ότι αν γυναίκα δημοσίου υπαλλήλου που λαμβάνει πρόσθετη άδεια απουσίας χωρίς απολαβές για σκοπούς φροντίδας νεογέννητου παιδιού για περίοδο μέχρι 12 εβδομάδων, η άδεια αυτή να λογίζεται ως άδεια απουσίας για λόγους δημοσίου συμφέροντος.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter