Η ανάρτηση πατέρα για το περιστατικό βανδαλισμού Δημοτικού σχολείου από μαθητές που μας βάζει σε σκέψεις

Με ανάρτησή του στο Facebook σχολιάζει πατέρας την είδηση που προκάλεσε ντροπή και θέλει δύο μαθητές Δημοτικού να κλειδώνουν τους δασκάλους τους σε αίθουσα και να βανδαλίζουν το σχολείο τους.

Ο κος. Στέλιος Γεωργίου, που φέρεται να είναι και Πρόεδρος του Συνδέσμου Γονέων  του δημοτικού σχολείου που έγιναν οι βανδαλισμοί, τοποθετείται επί του θέματος και αναφέρει μεταξύ άλλων στο κείμενό του ότι ευθύνες έχουμε όλοι, ως γονείς, εκπαιδευτικοί και κοινωνία.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενό του

«Με μεγάλη λύπη παρακολουθώ τις τελευταίες ώρες τα δημοσιεύματα για τα “έκτροπα” που έγιναν σε δημοτικό σχολείο. Ως ενεργός γονιός και πολίτης βεβαίως καταδικάζω τα κρούσματα παιδικής παραβατικότητας. Όμως με προβληματίζουν τα εξής:

1) Αυτή η παραβατικότητα του συγκεκριμένου μεμονωμένου περιστατικού ΔΕΝ έπρεπε να στιγματίζει όλα τα παιδιά.

2) Αναζήτησε κανείς τις αιτίες που οδήγησαν σε αυτή την εικόνα ή απλά τρέξαμε να αναδημοσιεύουμε ένα συμβάν που έχει να κάνει με παιδικές ψυχές;

3) Αν νοσεί το εκπαιδευτικό σύστημα τι κάνουμε ως γονείς και κοινωνία; Τα αρμόδια θεσμικά όργανα δεν έχουν παρατηρήσει κανένα ανησυχητικό γεγονός καθ όλη τη σχολική χρονιά;

4) Τι έγινε με τα μέτρα ασφαλείας στα σχολεία; μόνο χθες ήταν ανύπαρκτα;

Αυτά τα λίγα προς προβληματισμό πριν κατακρίνουμε πράξεις και γεγονότα.

Είμαστε όλοι γονείς και νοιαζόμαστε όλοι για το καλό των παιδιών μας. Αυτό είναι το μόνο βέβαιο. Δεν αποποιούμαστε τις ευθύνες που μπορεί να έχει ο θεσμός της οικογένειας σε τέτοιες ενέργειες και σίγουρα δεν βγάζουμε την ουρά μας απέξω σαν οργανωμένοι γονείς. Είμαι σχεδόν βεβαίως όμως πως η αντιμετώπιση και η επίλυση τέτοιων προβλημάτων δεν γίνεται μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Υ.Γ. Μέχρι το επόμενο περιστατικό σας εύχομαι καλό καλοκαίρι και καλό θα ήταν αυτοί που “νοιάζονται” για τα παιδιά μας και βγάζουν γενικές και αόριστες ανακοινώσεις που στιγματίζουν παιδιά μικρής ηλικίας πρώτα να αναζητήσουν τις ευθύνες τους».

Δείτε εδώ την αρχική του ανάρτηση