Τι ήταν τελικά αυτή λάμψη στον ουρανό που αναστάτωσε όλη την Κύπρο; (video)

Αναστάτωση προκλήθηκε το βράδυ της Τρίτης από έντονη λάμψη στον ουρανό της Κύπρου, η οποία ήταν ορατή σε διάφορες περιοχές τους νησιού.

Τα videos και οι φωτογραφίες από αυτή τη λάμψη κατέκλυσαν το διαδίκτυο εχθές το βράδυ, με τους χρήστες να κάνουν χιλιάδες σενάρια για το τι μπορεί να συνέβη πραγματικά.

Οι ανακοινώσεις από τους αρμόδιους οργανισμούς δεν άργησαν να έρθουν, με τους ιθύνοντες να ζητούν μαρτυρίες αυτόπτων, ενώ εξαρχής είχε αποκλειστεί το μετεωρολογικό φαινόμενο – δεν επρόκειτο, δηλαδή, για αστραπή.

Τι ήταν τελικά η λάμψη;

Όπως ανέφερε ο κ. Φάκος, αστροπφυσικός, σε δηλώσεις του στα Μέσα, «επρόκειτο για ένα μετέωρο, δηλαδή ένα πεφταστέρι που εισήλθε στην ατμόσφαιρα της Γης και η ατμόσφαιρα άρχισε να το εξαϋλώνει».

«Θυμίζει κάτι από τον ουρανό του 2016, όπου είχαμε πάλι ένα μετεωρίτη τον Σεπρέμβρη που έπεσε κοντά στην Κύπρο», συμπλήρωσε ο κ. Φάκας.
Όπως εξήγησε πιθανόν να είναι ένα πεφταστέρι ή ένα μετέωρο που έπεσε στην ατμόσφαιρα και άρχισε να εξαϋλώνεται.
«Είναι ένα πετραδάκι που το απορροφά η ατμόσφαιρα και επειδή αποκτά πολύ μεγάλες ταχύτητες το δευτερόλεπτο, σιγά σιγά παίρνει φωτιά και φωτίζει τον ουρανό. Συνήθως είναι σε μεγέθη φασολιού, όμως το χθεσινό μπορεί να είναι σαν μπάλα του τένις. Μεγαλύτερο αποκλείεται να ήταν γιατί τα μεγαλύτερα δημιουργούν τεράστιες καταστροφές».

Δείτε video και φωτογραφίες από την έντονη λάμψη

Πολύ φωτεινό μετέωρο θεάθηκε στον ουρανό πριν λίγη ώρα. Στείλτε μας τις αναφορές σας αν το είδατε, αν το καταγράψατε σε κάμερα ασφαλείας ή αν ακούσατε ωστικό κύμα.

Gepostet von 1010 Asteroskopeion am Dienstag, 21. Januar 2020