Τη λήψη έκτακτων μέτρων λόγω κορωνοϊού ανακοινώνει η Europa Donna Κύπρου

Σειρά μέτρων ανακοίνωσε η Europa Donna Κύπρου λόγω του κορωνοϊού.

Σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι τα μέτρα λήφθηκαν, εφαρμόζοντας πλήρως τις οδηγίες του Υπουργείο Υγείας για προστασία της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο εξάπλωσης του κορωνοϊού και λαμβάνοντας υπόψη ότι τα γραφεία του Συνδέσμου, επισκέπτονται καθημερινά, εξαιρετικά ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, όπως καρκινοπαθείς και ηλικιωμένα άτομα.

Στα έκτακτα μέτρα, η Europa Donna Κύπρου, σημειώνει ότι τόσο οι ασθενείς, όσο και οι συνοδοί τους, κατά την προσέλευση τους στα γραφεία της Europa Donna Κύπρου, οφείλουν να χρησιμοποιούν προστατευτική μάσκα.

Δωρεάν οι προστατευτικές μάσκες

Η μάσκα θα παραχωρείται δωρεάν από την Europa Donna Κύπρου, καθώς ο Σύνδεσμος, έχει φροντίσει να διατηρεί επαρκή αποθέματα σε μάσκες, γάντια και αντισηπτικά, από τα μέσα Φεβρουαρίου, στο πλαίσιο του ευρύτερου σχεδιασμού του για αντιμετώπιση μιας πιθανής πανδημίας.

Κάθε ασθενής, μπορεί να συνοδεύεται μόνο από ένα άτομο, το οποίο θα αναμένει σε χώρο που θα του υποδειχθεί από το προσωπικό, ενώ όλοι ανεξαιρέτως οι επισκέπτες και οι ασθενείς, τόσο κατά την άφιξη, όσο και κατά την αναχώρηση τους, οφείλουν να απολυμαίνουν τα χέρια τους με αντισηπτικό υγρό, το οποίο θα υπάρχει στην είσοδο/έξοδο του Συνδέσμου.

Αναβάλλονται οι εκδηλώσεις

Όλες οι εκδηλώσεις και διαλέξεις της Europa Donna Κύπρου, που ήταν προγραμματισμένες να πραγματοποιηθούν μέχρι τις 31 Μαρτίου 2020, αναβάλλονται μέχρι νεωτέρας.

Τα ραντεβού για την Υπηρεσία Ψυχολογικής Υποστήριξης και την Υπηρεσία Φυσιοθεραπείας, συνεχίζουν να προσφέρονται κανονικά.

Άτομα τα οποία έχουν επισκεφθεί τις τελευταίες δύο εβδομάδες, χώρες που ανήκουν στην κατηγορία υψηλού κινδύνου, καλούνται όπως αποφεύγουν τη μετάβαση τους στον Σύνδεσμο και ειδικότερα την επαφή τους με καρκινοπαθείς ασθενείς, τουλάχιστον για όση περίοδο οφείλουν, σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας, να βρίσκονται υπό καθεστώς αυτοπεριορισμού.

Η Europa Donna Κύπρου, απευθύνει θερμή έκκληση σε εταιρείες και οργανισμούς που εργοδοτούν καρκινοπαθείς, όπως επιδείξουν ιδιαίτερη ελαστικότητα, προσοχή και ευαισθησία σχετικά με την ανάγκη προστασίας της υγείας των καρκινοπαθών υπαλλήλων τους και υπενθυμίζει ότι στις πλείστες των περιπτώσεων, πρόκειται για άτομα με αρκετά αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα.