Αρχική InfoKids Υγεία Τι μπορεί να φάει το παιδί μετά την αμυγδαλεκτομή;

Τι μπορεί να φάει το παιδί μετά την αμυγδαλεκτομή;

Τι μπορεί να φάει το παιδί μετά την αμυγδαλεκτομή;

Κάποτε οι περισσότεροι χειρούργοι έδιναν πολύ αυστηρές διατροφικές οδηγίες στους ασθενείς μετά την επέμβαση: απαγόρευαν το γάλα και τους χυμούς των εσπεριδοειδών, επέτρεπαν μόνο τα υγρά. Στις πρώτες δύο εβδομάδες μετά την εγχείρηση, ο Παύλος Τσολαρίδης, M.D. Ωτορινολαρυγγολόγος - Χειρουργός κεφαλής & τραχήλου συνιστά την αποφυγή των σκληρών τροφών με αιχμηρές άκρες, όπως κουλούρια ή πατατάκια, τα οποία θα μπορούσαν να τραυματίσουν το σημείο της επούλωσης των ιστών.

Αμέσως μετά την αναισθησία, το παιδί μπορεί να αισθανθεί κάποια ναυτία, ενώ λιπαρά τρόφιμα όπως το γάλα ή το τυρί ίσως του προκαλέσουν εμετό. Ωστόσο, η ναυτία υποχωρεί τελείως μερικές ώρες αργότερα.

Το παγωτό είναι ένα ιδανικό προϊόν, δεδομένου ότι είναι κρύο (η χαμηλή θερμοκρασία μειώνει τον πόνο στο λαιμό), υγρό (το οποίο αποτρέπει την αφυδάτωση) και πλούσιο σε θερμίδες (και αυτό είναι σημαντικό, επειδή το παιδί δυσκολεύεται να καταπιεί και δεν μπορεί να τραφεί καλά μετά την επέμβαση).


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.