Τι να φάει το παιδί για βράδυ; 5 εύκολες και νόστιμες συνταγές για να δοκιμάσετε

Ένα από τα πιο δύσκολα project που έχουμε να αντιμετωπίσουμε ως γονείς είναι να μαγειρέψουμε κάτι τόσο νόστιμο που τα παιδιά μας θα το λατρέψουν αμέσως.

Όταν αυτή η πρόκληση εμφανίζεται βράδυ τα πράγματα γίνονται δυσκολότερα, αφού η κούραση δεν μας επιτρέπει να είμαστε όσο δημιουργικές θα θέλαμε.

Τι μπορούμε να φτιάξουμε, λοιπόν, για βράδυ το οποίο θα είναι νόστιμο, χορταστικό και ελαφρύ για τα παιδιά;

Δοκιμάστε τις συνταγές που σας προτείνουμε και δείτε τα παιδιά σας να καταναλώνουν το βραδινό τους χωρίς κανένα παράπονο!

Πίτσα με αραβικές πίτες

Ποιος είπε ότι οι πίτσα πρέπει να είναι «βαριά» και γεμάτη θερμίδες; Αυτή η εύκολη και γρήγορη πίτσα με βάση αραβικές πιτούλες, θα γίνει η αγαπημένη των παιδιών.

Υλικά:

4 αραβικές πίτες (κατά προτίμηση μεσαίες)

100γρ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες (προαιρετικά)

2 πιπεριές κομμένες σε φέτες (κόκκινες και κίτρινες)

Παρμεζάνα κομμένη σε φέτες

1 κουτάκι τομάτα κομμένη κονκασε

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

½ φλιτζάνι ελαιόλαδο

Λίγο αλάτι

Λίγη ζάχαρη

Εκτέλεση: Σε μια κατσαρόλα ζεστάνετε το λάδι και σοτάρετε ελαφρά το σκόρδο. Προσθέτετε την τομάτα τη ζάχαρη και το αλάτι, ανακατεύετε και μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά για περίπου 20 λεπτά μέχρι η τομάτα να μην έχει πια υγρά. Αφήνετε τη σάλτσα να κρυώσει.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C. Βάζετε τις πιπεριές και τα μανιτάρια σε ένα ταψάκι, ραντίζετε με λίγο ελαιόλαδο, αλατίζετε και τα ψήνετε για 20 λεπτά στο φούρνο.

Μοιράζετε στις πίτες τη σάλτσα ντομάτας και τα λαχανικά, τις ραντίζετε με λίγο ελαιόλαδο και τις ψήνετε στο φούρνο για 5-6 λεπτά. Αφού ψηθούν τοποθετείτε τις φέτες παρμεζάνας και απολαμβάνετε. Αν θέλετε μπορείτε να ψήσετε το τυρί μαζί με τις πιτούλες και τα λαχανικά.

Τραχανάς με φέτα και γιούρτι

Τα περισσότερα παιδιά δεν θα πουν όχι σε ένα πιάτο ζεστό τραχανά. Εμπλουτίστε τη γεύση του με λίγο τυράκι…

Υλικά:

300 γρ. τραχανάς

300 ml φρέσκο γάλα

5 κουτ. σούπας γιαούρτι στραγγιστό

2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

200 γρ. φέτα κομμένη σε κυβάκια

αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση: Ζεστάνετε σε μέτρια φωτιά 1 λίτρο νερό μαζί με το γάλα. Όταν πάρει βράση, προσθέστε τον τραχανά ανακατεύοντας διαρκώς. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας πότε-πότε, μέχρι ο τραχανάς να φουσκώσει και να μαλακώσει και η σούπα να χυλώσει. Απομακρύνετε από τη φωτιά και μόλις σταματήσει ο βρασμός και πέσει ελαφρώς η θερμοκρασία ενσωματώστε το γιαούρτι, ανακατεύοντας. Αλατοπιπερώστε.

Ομελέτα φούρνου

Νόστιμη, χορταστική, εύκολη και αγαπημένη από όλους. Η ομελέτα φούρνου είναι το απόλυτο βραδινό φαγητό!

Υλικά:

4 μεγάλα αβγά

λάδι για άλειμμα

1 φλιτζάνι γάλα

½ φλιτζάνι γαλοπούλα σε μικρά τετραγωνάκια

½ φλιτζάνι πράσινη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια

½ φλιτζάνι κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια

1 ντομάτα ξεσποριασμένη σε κυβάκια
1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο

1 φλιτζάνι τυρί που λιώνει τριμμένο

Αλάτι

Πιπέρι

Εκτέλεση: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C και λαδώνετε ένα ταψί του φούρνου.
Χτυπάτε με το σύρμα σε ένα μεγάλο μπολ τα αβγά με το γάλα και αλατοπιπερώνετε να ομογενοποιηθούν.

Προσθέτετε τη γαλοπούλα, τις πιπεριές, την ντομάτα, το κρεμμυδάκι και το τυρί. Μοιράζετε το μίγμα στο ταψί και το βάζετε στο φούρνο. Ψήνετε την ομελέτα ξεσκέπαστη για 45 περίπου λεπτά μέχρι να πήξει.

Χυλοπίτες με ντομάτα

Μοιάζουν με μικρά μακαρονάκια, αλλά δεν είναι. Τα παιδιά θα λατρέψουν αυτήν την κόκκινη εκδοχή τους!

Υλικά:

1 ποτήρι του νερού χυλοπιτάκια

2 ποτήρια του νερού χυμός ντομάτας

1 κρεμμύδι τριμμένο

1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Εκτέλεση: Σε μια κατσαρόλα σοτάρετε το κρεμμύδι με το λάδι. Προσθέστε τα χυλοπιτάκια και τον χυμό ντομάτας, ανακατεύοντας διαρκώς.

Αλατοπιπερώστε και βράστε ανακατεύοντας συχνά, επειδή οι χυλοπίτες κολλούν εύκολα. Όταν απορροφήσουν τα υγρά τους σβήστε το μάτι και σερβίρετε. Μπορείτε να συνοδεύσετε με χαλούμι ή φέτα.

Δροσερά ρολάκια τορτίγιας με γαλοπούλα

Εύκολο, γρήγορο και κυρίως νόστιμο. Όταν είστε τόσο κουρασμένη που δεν μπορείτε ούτε φούρνο να ανάψετε, αυτή η συνταγή θα σας λύσει τα χέρια.

Τορτίγιες (ανάλογες με τον αριθμό των ατόμων στην οικογένεια)

Τυρί που λιώνει

Κίτρινες και κόκκινες πιπεριές κομμένες σε κυβάκια

Γαλοπούλα

Μαρούλι

Τομάτα

Προεραιτικά: Τυρί κρέμα

Γιαούρτι

Εκτέλεση: Αλείψτε κάθε τορτίγια με τυρί κρέμα ή γιαούρτι. Στρώστε το τυρί, την πιπεριά, τη γαλοπούλα, το μαρούλι και την τομάτα. Τυλίξτε σε σφιχτό ρολό και αφήστε στο ψυγείο για περίπου 10 λεπτά, ώστε να αποκτήσουν όλα τα υλικά την ίδια θερμοκρασία. Σερβίρονται είτε κομμένες είτε ολόκληρες.