Αρχική Πασχαλινά Τι να προσέξουμε με το σοκολατένιο αυγουλάκι του Πάσχα - Η παιδίατρος συμβουλεύει

Τι να προσέξουμε με το σοκολατένιο αυγουλάκι του Πάσχα - Η παιδίατρος συμβουλεύει

Τι να προσέξουμε με το σοκολατένιο αυγουλάκι του Πάσχα - Η παιδίατρος συμβουλεύει

Το Πάσχα είναι μία γιορτή που τα γλυκά, οι σοκολάτες και όλες οι τροφές που είναι γεμάτες ζάχαρη έχουν την τιμητική τους.

Αυτές τις ημέρες το σπίτι μας θα γεμίσει με σοκολατένια αυγά, τσουρέκια, κουλουράκια και κάθε λογής γλύκισμα στο οποίο κανένας – και ιδίως τα παιδιά μας – δεν μπορεί να αντισταθεί.

Το Πάσχα αποτελεί, λοιπόν, μια πολύ συνηθισμένη εποχή κατά την οποία εκδηλώνονται προβλήματα στη στοματική κοιλότητα μικρών και μεγάλων, εξ’ αιτίας ακριβώς της κατανάλωσης πολλών γλυκών και τροφών πλουσίων σε ζάχαρη.

Πώς μπορούμε να προστατεύσουμε τα δοντάκια των παιδιών μας;

Είναι πολύ δύσκολο να απαγορεύσουμε στα παιδιά να καταναλώσουν γλυκά -κυρίως σοκολατένια αυγουλάκια- μπορούμε, όμως, να περιορίσουμε το πόσα γλυκά θα φάνε και το πότε, για να προλάβουμε όσο γίνεται την πρόκληση τερηδόνας.

Μάλιστα, υπάρχουν και ορισμένες οδηγίες που θα μπορούσαμε να ακολουθήσουμε για να αποφύγουμε τα προβλήματα με τα δοντάκια των παιδιών.

Η Αλεξάνδρα Κοσμαρίκου, παιδίατρος, δημοσίευσε μία φωτογραφία στην οποία εξηγεί με απλά λόγια τι μπορούμε να κάνουμε για να προστατεύσουμε τα παιδιά μας από την τερηδόνα.

δοντάκια2

Διαβάστε τα 4 βήματα

  • Τρώω το σοκολατένιο αυγό αμέσως μετά το γεύμα και όχι ως ενδιάμεσο σνακ (κάθε φορά που τρώμε κάτι, το περιβάλλον του στόματος γίνεται όξινο και τα οξέα που παράγονται προκαλούν τερηδόνα)
  • Προτιμώ τα άδεια και όχι τα γεμιστά αυγά, π.χ. με σοκολάτα. Όσο πιο κολλώδης είναι η υφή ενός τροφίμου, τόσο πιο εύκολα προσκολλάται στα δόντια και δημιουργεί τερηδόνα.
  • Επιλέγω τη σκούρα σοκολάτα, που έχει λιγότερα σάκχαρα.
  • Πλένω καλά τα δόντια μου αμέσως μετά το γέυμα!

Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter