Αρχική InfoKids Υγεία Τι παρενέργειες προκαλούν τα αντιικά φάρμακα;

Τι παρενέργειες προκαλούν τα αντιικά φάρμακα;

Τι παρενέργειες προκαλούν τα αντιικά φάρμακα;

Οι παρενέργειες διαφέρουν για κάθε αντιικό φάρμακο. Το Tamiflu® κυκλοφορεί από το 1999. Οι πιο συχνές παρενέργειες είναι ναυτία και εμετός τα οποία συνήθως συμβαίνουν τις 2 πρώτες μέρες θεραπείας. Η λήψη του Tamiflu® μαζί με το φαγητό μπορεί να μειώσει την πιθανότητα εμφάνισης αυτών των επιπλοκών.

Το Relenza® χρησιμοποιείται επίσης από το 1999. Οι πιο συχνές παρενέργειες είναι ζάλη,ιγμορίτιδα, καταρροή, βουλωμένη μύτη, βήχας, διάρροια, ναυτία, πονοκέφαλος. Το Relenza μπορεί να προκαλέσει επίσης συριγμό και αναπνευστικά προβλήματα σε άτομα με νόσο των πνευμόνων.

Σε σπάνιες περιπτώσεις μπορούν να προκληθούν σύγχυση και διαταραχές συμπεριφοράς κυρίως στα παιδιά μετά τη χορήγηση αντιικών. Τέτοιου είδους συμπεριφορές όμως μπορεί να προκληθούν και από τη γρίπη, για αυτό τα άτομα που λαμβάνουν τα φάρμακα αυτά πρέπει να παρακολουθούνται στενά για σημάδια ασυνήθιστης συμπεριφοράς. Αυτή η συμπεριφορά θα πρέπει άμεσα να αναφέρεται στο θεράποντα ιατρό.

Μπορούν τα παιδιά να λαμβάνουν αντιικά;

Ναι. Τα παιδιά μπορούν να λάβουν αντιικά. • Το Tamiflu® είναι εγκεκριμένο σε παιδιά μεγαλύτερα του ενός έτους. • Το Relenza® είναι εγκεκριμένο για θεραπεία σε παιδιά άνω των 7 ετών αλλά μόνο σε άτομα χωρίς αναπνευστικά προβλήματα (όπως άσθμα), η καρδιακή νόσο.

Τόσκα Αικατερίνη
Νοσηλεύτρια ΠΕ, MSc, PhD©


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter