Τι πρέπει να κάνει μια μαμά που θηλάζει όταν έχει ίωση;

Η εποχή αυτή εγκυμονεί κινδύνους όχι μόνο για τα παιδιά που πηγαίνουν στο παιδικό σταθμό αλλά και για τις θηλάζουσες μαμάδες. Μια μαμά θα πρέπει να είναι αρκετά προσεκτική ειδικά αν θηλάζει. Θα πρέπει λοιπόν να προσέχει μην κολλήσει τυχόν ιώσεις που θα έχει φέρει το μεγαλύτερο παιδάκι από το σχολείο καθώς με τις αλλαγές καιρού, οι ιώσεις κάνουν «πάρτι»!

Η Εθελοντική Ομάδα Υποστήριξης Θηλασμού Αττικής συμβουλεύει τις θηλάζουσες 4 πράγματα που πρέπει να έχουν κατά νου όταν αρρωστήσουν αλλά επιθυμούν να συνεχίσουν να θηλάζουν κανονικά το μωράκι τους:

1. Θηλάζεις κανονικά

Μέχρι να γίνουν αισθητά τα πρώτα συμπτώματα του κρυολογήματος ή της γρίπης. Δε χρειάζεται να κρατήσεις καμιά απόσταση από το μωρό σου, ίσα ίσα με το θηλασμό περνάς αντισώματα στο μωρό, το οποίο το πιθανότερο είναι να μη νοσήσει.

2. Ενυδάτωση

Συνήθως ένα διαταραγμένο στομάχι δεν μπορεί να συγκρατήσει εύκολα υγρά. Οι συχνές και μικρές γουλιές νερό, συνήθως βοηθούν.

3. Ξεκούραση όσο γίνεται

Φρόντισε να βρίσκεσαι στον κατάλληλο χώρο όπου το μωρό μπορεί να παίξει όσο εσύ ξεκουράζεσαι. Αν υπάρχει κάποιος που μπορεί να σε βοηθήσει, ζήτησε του να φέρνει το μωρό να θηλάσει και να μείνεις στο κρεβάτι. Μπορείς να παραμείνεις στην ίδια θέση, θηλάζοντας σε ξαπλωτή στάση.

4. Φάρμακα

Να θυμάσαι ότι υπάρχουν συμβατά φάρμακα με το θηλασμό τα οποία πάντα λαμβάνεις κατόπιν συνεννόησης με το γιατρό σου και αφού τα ελέγξεις στο www.e-lactancia.org.