Αρχική Σχολή Γονέων Τι πρέπει να κάνει το παιδί σας σε περίπτωση που χαθεί - Τα βήματα που πρέπει να γνωρίζει

Τι πρέπει να κάνει το παιδί σας σε περίπτωση που χαθεί - Τα βήματα που πρέπει να γνωρίζει

Τι πρέπει να κάνει το παιδί σας σε περίπτωση που χαθεί - Τα βήματα που πρέπει να γνωρίζει

Λίγες ιδέες προκαλούν φόβο στην καρδιά των γονέων τόσο γρήγορα, όσο η απλή σκέψη ότι το παιδί τους μπορεί να χωριστεί από εκείνους ή να χαθεί. Ενώ είναι ένα μάθημα που οι γονείς ελπίζουν ότι δεν θα χρειαστούν ποτέ, μία από τις πιο σημαντικές δεξιότητες που μπορούν να αποκτήσουν τα παιδιά, είναι πώς να αντιδράσουν σε περίπτωση που χαθούν. Παρακάτω θα βρείτε έξι συμβουλές που πρέπει να βοηθήσετε το παιδί σας να απομνημονεύσει, προκειμένου να κρατηθεί όσο το δυνατόν πιο ασφαλές μέχρι να φτάσει η βοήθεια.

Να αναζητήσει μια μαμά με παιδιά

Ενώ είναι σημαντικό να διδάξετε τα παιδιά να μη μιλάνε σε αγνώστους, αυτά τα μαθήματα μπορούν να αντιστραφούν εάν χαθούν από την προσοχή σας σε δημόσιο χώρο. Εάν φοβούνται να μιλήσουν σε οποιονδήποτε, αυτό μπορεί να τα κάνει να διστάσουν να αναζητήσουν βοήθεια. Αντί να δώσετε εντολή στο παιδί σας να μην μιλάει ποτέ σε ξένους, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι κατανοεί πως οι αστυνομικοί, οι εργαζόμενοι διάσωσης με αναγνωρίσιμες στολές, καθώς και οι μητέρες με μικρά παιδιά, είναι πηγές βοήθειας και όχι κίνδυνος.

Να βρει το καθορισμένο σημείο συνάντησης

Όταν επισκέπτεστε ένα εμπορικό κέντρο, ένα πάρκο ψυχαγωγίας ή άλλους δημόσιους, πολυσύχναστους χώρους, θα πρέπει πάντα να ετοιμάζετε ένα σαφές σχέδιο που τα παιδιά θα ακολουθήσουν στην απίθανη περίπτωση που χαθούν από εσάς. Επιλέξτε μια κεντρική τοποθεσία ως καθορισμένο σημείο συνάντησης.

Να φτάσει σε ένα ασφαλές σημείο

Αν έχετε διδάξει το παιδί σας να παραμείνει στη θέση του αντί να προσπαθήσει να βρει έναν καθορισμένο τόπο συνάντησης, είναι σημαντικό να διευκρινιστεί ότι θα πρέπει να αναζητήσει το πλησιέστερο ασφαλές μέρος. Πρέπει να γνωρίζει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα να απομακρυνθεί από το πλήθος ή από άλλες επικίνδυνες καταστάσεις.

Δεν πειράζει αν αρχίσει να φωνάζει

Τα παιδιά πρέπει να γνωρίζουν ότι φωνάζοντας -ακόμη και σε βιβλιοθήκες ή σε άλλα ήσυχα μέρη- δεν πρόκειται να δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα εάν χαθεί ή -πιο απλά- εάν δεν μπορεί να σας εντοπίσει.

Να χρησιμοποιεί το κινητό τηλέφωνο

Αν και τα παιδιά σήμερα είναι σχεδόν βέβαιο ότι διαθέτουν κινητό τηλέφωνο, θα πρέπει να γνωρίζουν ακριβώς πώς να το χρησιμοποιήσουν σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, αλλά επίσης να κατανοούν ότι υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις, όπου το περιορισμένο σήμα μπορεί να το καταστήσει άχρηστο. Οι γονείς δεν πρέπει ποτέ να διδάξουν τα παιδιά τους -ή να υποθέσουν οι ίδιοι ότι τα κινητά τηλέφωνα είναι αλάνθαστα! Αντίθετα, δώστε εντολή στα παιδιά να τα χρησιμοποιούν, αλλά έχετε επίσης ένα εφεδρικό πλάνο σε περίπτωση που δεν λειτουργούν.

Να γνωρίζει το όνομα και το τηλέφωνό σας

Ένα εξαφανισμένο παιδί που πλησιάζει έναν αστυνομικό ή άλλον αξιωματικό αξιόπιστης αρχής, πρέπει να είναι σε θέση να προφέρει με βεβαιότητα το όνομα και το επώνυμό σας, μαζί με τον αριθμό του τηλεφώνου σας. Απλά λέγοντας «η μαμά μου» ή «ο μπαμπάς μου» δεν θα παρέχει στους αστυνομικούς τις πληροφορίες που χρειάζονται για να σας εντοπίσουν.

Ωστόσο, το πιο σημαντικό πέρα από τη διδασκαλία των παιδιών με τις σωστές διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσουν σε περίπτωση που χαθούν, είναι να τους διδάξετε να μην απομακρύνονται ποτέ από εσάς όταν βρίσκεστε σε δημόσιους, πολυσύχναστους χώρους.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter