Αρχική InfoBaby 0-12 μηνών Τι πρέπει να κάνω αν το μωράκι μου έχει κερί στα αυτιά του;

Τι πρέπει να κάνω αν το μωράκι μου έχει κερί στα αυτιά του;

Τι πρέπει να κάνω αν το μωράκι μου έχει κερί στα αυτιά του;

Εάν παρατηρήσετε τη συγκέντρωση μιας κηρώδους, κίτρινης ουσίας στο αυτί του παιδιού σας, μιλήστε με τον παιδίατρο, ο οποίος μπορεί να την απομακρύνει ή να σας δώσει κάποιες σταγόνες που θα βοηθήσουν στην απομάκρυνση αυτής της ουσίας. Δεν πρέπει να προσπαθήσετε να απομακρύνετε το κερί στο σπίτι εκτός εάν σας έχουν δοθεί σαφείς οδηγίες από τον παιδίατρο.

Αν το κερί είναι αρκετό και δεν μειώνεται από μονό του, τότε συστήνεται να μαλακώνει με 2-3 σταγόνες χλιαρό ελαιόλαδο, και τοποθέτηση λίγου βαμβακιού στο άνοιγμα του αυτιού το όποιο να αφαιρείται μετά από 2-3 ώρες. Αυτό βοηθά την αφαίρεση του κεριού με φυσικές μεθόδους και αποφυγή φαρμακευτικών σταγόνων που ίσως είναι πολύ δραστικές στο ευαίσθητο δέρμα του παιδιού. Αν δεν προτιμάτε το ελαιόλαδο, τότε το φυσικό αλατόνερο μπορεί να μαλακώσει το κερί και να το σπρώξει προς την έξοδο. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται σταγόνες, αλατόνερο ή ελαιόλαδο όταν το παιδί έχει τρυπημένο τύμπανο επισημαίνει η Αλεξία Ευθυμιάδου BSc MSc CS, Κλινικός Επιστήμων Ακουολογίας.

Ύπαρξη λίγου κεριού στα αυτάκια των παιδιών είναι φυσιολογική και έχει προστατευτικές ιδιότητες. Ένα απλό στέγνωμα μετά το μπάνιο είναι συνήθως αρκετό για τη φροντίδα των αυτιών. Για οποιεσδήποτε άλλες διευκρινήσεις, ο παιδίατρος μπορεί να σας συμβουλέψει ανάλογα και αποτελεσματικά.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.