Αρχική InfoBaby Προετοιμασία Εγκυμοσύνης Τι ρόλο παίζει η διατροφή στη προσπάθεια σύλληψης;

Τι ρόλο παίζει η διατροφή στη προσπάθεια σύλληψης;

Τι ρόλο παίζει η διατροφή στη προσπάθεια σύλληψης;

" Προσπαθούμε με τη σύζυγό μου να κάνουμε παιδί και θα θέλαμε να μας πληροφορήσετε αν η διατροφή μας παίζει κάποιο ρόλο στην προσπάθεια αυτή."

Ο κλινικός διαιτολόγος, αντιπρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Διατροφής Κωνσταντίνος Ξένος τονίζει ότι καλό είναι να εμπλουτίσετε τη διατροφή σας με τροφές πολύ πλούσιες σε ψευδάργυρο και σελήνιο (πασατέμπος, βραζιλιάνικα φιστίκια, θαλασσινά), να αποφεύγετε τελείως το αλκοόλ και βεβαίως να χάσετε βάρος, αν αντιμετωπίζετε πρόβλημα παχυσαρκίας.

Ο ψευδάργυρος είναι συστατικό του σπέρματος και τα χαμηλά επίπεδά του στο σπέρμα σηματοδοτούν χαμηλό αριθμό και χαμηλή κινητικότητα των σπερματοζωαρίων. Το σελήνιο είναι το βασικό αντιοξειδωτικό που προστατεύει τα σπερματοζωάρια από τις οξειδωτικές βλάβες.

Το αλκοόλ μειώνει δραστικά την κινητικότητα του σπέρματος, ενώ η παχυσαρκία οδηγεί σε ορμονικές αλλαγές που προσδιορίζουν τη χαμηλή γονιμότητα σε άνδρες και γυναίκες.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.