Τι θα γίνει με τις εκδρομές των Κύπριων μαθητών στο εξωτερικό;

Μπορεί η ομάδα μαθητών που είχε ταξιδέψει στην Ιταλία να γύρισε χθες το απόγευμα στο νησί και όλα τα παιδιά να είναι προς το παρόν καλά στην υγεία τους, ωστόσο αυτή δεν είναι η μοναδική προγραμματισμένη εκδρομή μαθητών στο εξωτερικό.

Πολλές είναι ακόμα οι εκδρομές που έχουν κλειστεί για το επόμενο διάστημα, οι οποίες αφορούν μαθητές Λυκείου και Τεχνικών Σχολών. Αυτές αφορούν την Ελλάδα (Αθήνα και Θεσσαλονίκη), την Κωνσταντινούπολη και την Ιταλία.

Η έξαρση του κορωνοιού στην Ευρώπη λογικό είναι να έχει προκαλέσει ανησυχία στους γονείς που έχουν ήδη πληρώσει τις πρώτες δόσεις των χρημάτων για τα εκπαιδευτικά αυτά ταξίδια. Αυτό που ζητούν, λοιπόν, σε πρώτη φάση οι γονείς, είναι να υπάρξει παράταση της πληρωμής της δεύτερης δόσης με σκοπό να δουν την εξέλιξη των γεγονότων και των κρουσμάτων.

Τι απαντά σε αυτούς ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης, Χαράλαμπος Διονυσίου: «Αναμένουμε ενημέρωση και κατανόηση από το Υπουργείο Παιδεία, σχετικά με την παράταση».

Μεγαλύτερος πανικός στην Κύπρο παρά στο Μιλάνο

Αναφορικά με τους μαθητές που μόλις επέστρεψαν από την Ιταλία πάντως, ο καθηγητής που τους συνόδευσε, ο κ. Αντρέας Αντωνίου, λέει: «Οι μαθητές δεν ήθελαν να γυρίσουν πίσω. Ο πανικός είναι στην Κύπρο, δεν είναι στο Μιλάνο. Πανικός υπήρξε εκτός Μιλάνο, σε μια μικρή περιοχή που υπήρξαν κρούσματα. Δεν είδαμε κανένα με μάσκες, μόνο λίγους είδαμε».

Πρόσθεσε δε πως οι μαθητές είναι λογικό να ανησυχούν «όμως εμείς που τα ζήσαμε, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Έχουμε εξεταστεί όλοι και είναι όλα καλά».