Τι θα γίνει τελικά με το εγκαταλελειμμένο 4χρονο στο Μακάρειο;

Τέσσερα ολόκληρα χρόνια μετά, εντατικοποιούνται πλέον οι διαδικασίες προκειμένου να βρεθεί μία λύση για το 4χρονο παιδί που από τη μέρα που γεννήθηκε ζει στο Μακάρειο Νοσοκομείο, με σοβαρά προβλήματα υγείας που η οικογένειά του αδυνατεί να αντιμετωπίσει.

Την υπόθεση έφερε στο φως της δημοσιότητας τον περασμένο Απρίλιο με σχετική ανάρτησή της η Τατιάνα Ηρακλέους και από εκείνη τη στιγμή οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας αναζητούν όχι μόνο στέγη αλλά και την κατάλληλη ιατρική υποστήριξη, προκειμένου το παιδί να έχει μια πιο φυσιολογική ζωή.

Στην εκπομπή «Μεσημέρι και Κάτι» μίλησε χθες εκ μέρους των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας η κ. Μαρία Κυρατζή, η οποία τόνισε αρχικά ότι «επιδίωξη είναι να δοθεί απαραίτητη βοήθεια και στήριξη σ’ όλα τα παιδιά».

Αυτό το διάστημα, σημείωσε, καταγράφεται εντατικοποίηση στις προσπάθειες που καταβάλλουν οι Υπηρεσίες προκειμένου να βρεθεί το κατάλληλο σχήμα στήριξης για το παιδί και να αποκατασταθεί εκτός Νοσοκομείου.

«Έχει αυξημένες ιατρικές ανάγκες για τις οποίες προσπάθεια είναι η διευθέτηση να ανταποκρίνεται στις ανάγκες του», πρόσθεσε και συνέχισε λέγοντας, ότι «Πάγιος στόχος αποκατάστασης σε οικογένεια είναι σταθερός γι’ αυτό αξιολογούνται οικογένειες που εκδηλώνουν ενδιαφέρον. Το Κράτος κάνει προσπάθειες ούτως ώστε στο σχήμα αυτό να προστεθούν υποστηρικτικές υπηρεσίες για την αντιμετώπιση των αναγκών του».

«Όλα τα παιδιά που μπορεί να έχουν μια ιδιαιτερότητα χρειάζονται αγκαλιά και θετική ανταπόκριση», είπε κλείνοντας.