Τι θα κερδίσει το παιδί μου κάνοντας yoga; Δύο έμπειροι yoga instructors μιλούν στο Infokids.com.cy

Τελευταία η γιόγκα έχει γίνει πολύ δημοφιλής στο νησί μας. Όσοι γονείς, μάλιστα, κάνουν yoga αναγνωρίζουν τα οφέλη που αυτή η μορφή άσκησης μπορεί να έχει και στα παιδιά τους. Έτσι παρατηρείται τον τελευταίο καιρό ένα μεγάλο κύμα παιδιών να εγγράφονται σε μαθήματα yoga και να παρακολουθούν συνεδρίες, με ή χωρίς του γονείς τους.

Το Ιnfokids.com.cy ρώτησε τους καθ’ ύλην αρμόδιους και σας παρουσιάζει όλα όσα θα θέλατε να ξέρατε για την παιδική yoga.

Τι προσφέρει η yoga στα παιδιά;

 «Συγκέντρωση, ηρεμία, σωστή ανάπτυξη σώματος, ευλυγισία, αποβολή του στρες, είναι μερικές μόνο από τις θετικές επιδράσεις που μπορεί να έχει ένα μάθημα yoga στα παιδιά», μας λέει η Κρίστη Λουκά, γυμνάστρια και ιδιοκτήτρια του Karma studio pillates/yoga, με τον Δημήτρη Παπαπέτρου, yoga master από το Yoga Europe School, να συμπληρώνει: «H yoga δεν έχει να κάνει μόνο με σωματικά οφέλη, αλλά και με ψυχολογικά και πνευματικά».

«Στα μαθήματα με τα πιο μικρά παιδιά και μωρά, τα οποία παρακολουθούν και οι γονείς, το άγχος που μπορεί να βιώνουν τα μωράκια στην καθημερινότητά τους μειώνεται, ενώ ο δεσμός με την μαμά ή τον μπαμπά τους γίνεται δυνατότερος. Παράλληλα, στα μαθήματα Aerial Yoga που προσφέρει το στούντιό μας, τα παιδιά χτίζουν έναν δυνατό κορμό και, φαίνεται, να διασκεδάζουν πολύ περισσότερο», τονίζει η Κρίστη.

Από ποια ηλικία μπορεί να κάνει ένα παιδί γιόγκα;

Οι συστάσεις προτείνουν ως ιδανική ηλικία έναρξης ενασχόλησης ενός παιδιού με τη yoga, τα 3 έτη, υπάρχουν όμως και τμήματα με πιο μικρά παιδιά.

«Στις μικρές ηλικίες τα μαθήματα γίνονται περισσότερο… παιχνίδι. Μπλέκουμε κάθε φορά τη φύση, τα ζώα και το περιβάλλον και τα παιδιά διασκεδάζουν πολύ.  Υπάρχουν και τμήματα baby yoga στο στούντιό μας, όπου η μαμά κάνει εύκολες ασκήσεις μαζί με το μωράκι της, πάντα υπό τις οδηγίες των εκπαιδευμένων instructors και γυμναστών μας », απαντά η Κρίστη.

«Τα τμήματα family yoga της σχολής μας απευθύνονται σε οικογένειες με μικρά παιδιά, ακόμα και μωράκια. Ο γονιός ή και οι δύο γονείς παρακολουθούν μαθήματα με τα παιδιά τους, τα οποία δεν μένουν μόνο στη γυμναστική. Για παράδειγμα, σε συνδυασμό με τις ασκήσεις σε ένα μάθημα yoga τα παιδιά μπορεί να μάθουν μέχρι και την αλφαβήτα», λέει ο Δημήτρης.

Πόσο μπορεί να κοστίζει ένα μάθημα γιόγκα για παιδιά στην Κύπρο;

Οι τιμές σε κάθε σχολή διαφέρουν και εξαρτώνται από το πρόγραμμα, τη συχνότητα και το επίπεδο που βρίσκονται τα παιδιά. Γενικά, όμως, προσφέρονται πακέτα αρκετά οικονομικά και για οικογένειες.

Ευχαριστούμε:

Karma Studio Pillates/Yoga

Γιάννου Κρανιδιώτη 10, Λευκωσία

Τηλ.: 357 97 606063

Yoga Europe School

Στασάνδρου 9, Λευκωσία

Τηλ.: 357 70 008018