Αρχική Συνταγές Τι θα μαγειρέψουμε σήμερα; Λαζάνια με ντομάτα, ελιές και φέτα

Τι θα μαγειρέψουμε σήμερα; Λαζάνια με ντομάτα, ελιές και φέτα

Τι θα μαγειρέψουμε σήμερα; Λαζάνια με ντομάτα, ελιές και φέτα

Σήμερα έχουμε όρεξη για ζυμαρικά οπότε σκεφθήκαμε να μαγειρέψουμε τα αγαπημένα μας λαζάνια με μια καινούργια γέμιση. Αφήνουμε στην άκρη για λίγο το κρέας και τον κιμά και επιλέγουμε μια πιο light εκδοχή τους με ντομάτα, ελιές και φέτα. Καλή μας όρεξη!

Υλικά:

1 πακέτο λαζάνια
500 γρ. φέτα
8 ώριμες ντομάτες
250 γρ. ελιές Καλαμών σε ροδέλες
3 πιπεριές σε κυβάκια
1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
1 φλ. τριμμένο κεφαλοτύρι
1 φλ. ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

Αλέθουμε τις ντομάτες στο πολυμίξερ και τις βάζουμε να βράσουν με το μισό ελαιόλαδο, το σκόρδο και λίγο αλατοπίπερο. Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για 20 περίπου λεπτά, μέχρι να μείνει με λίγα υγρά. Αλέθουμε τη σάλτσα με τη φέτα, μέχρι να γίνει ροζ. Απλώνουμε μια κουταλιά της σούπας από τη σάλτσα σε ένα γυάλινο πυρίμαχο σκεύος και καλύπτουμε με λαζάνια. Βάζουμε από πάνω ελιές και πιπεριά και συνεχίζουμε με μια στρώση λαζάνια και με τα υπόλοιπα υλικά. Περιχύνουμε το φαγητό με ένα φλιτζάνι ζεστό νερό, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με το κεφαλοτύρι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα, στους 190 βαθμούς για 40 λεπτά.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.