Το 4χρονο αγοράκι στο Μακάρειο ακόμα αναζητά γονείς – Πρέπει να κινητοποιηθούμε όλοι μας

Συνεχίζονται αδιάκοπα οι προσπάθειες των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας για εξεύρεση ανάδοχης ή και υιοθετούσας οικογένειας για το 4χρονο αγοράκι το οποίο νοσηλεύεται στο Μακάρειο Νοσοκομείο από την μέρα της γέννησής του.

Το αγοράκι από την μέρα που γεννήθηκε νοσηλεύεται, λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει. Οι γονείς λόγω των προβλημάτων αυτών δήλωσαν ότι αδυνατούσαν να του παρέχουν τη φροντίδα που χρειαζόταν.

Το SigmaLive στην έρευνα του για τα σημερινά δεδομένα της κατάστασης ζήτησε και έλαβε ενημέρωση από τις αρμόδιες Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας οι οποίες ανέφεραν ότι «ο ανήλικος τέθηκε υπό την φροντίδα του κράτους και όλες οι συναρμόδιες υπηρεσίες καταβάλλουν προσπάθειες για να ανταποκρίνονται στις καθημερινές και ειδικές ανάγκες του».

Πρέπει να βρεθούν άμεσα ανάδοχοι γονείς

Όπως αναφέρουν οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας, «για περίοδο ενός χρόνου, παρόλο που έγινε τοποθέτηση του σε ανάδοχη οικογένεια, ο ανήλικος νοσηλευόταν συχνά και για σημαντικά χρονικά διαστήματα στο εξειδικευμένο κρατικό νοσηλευτήριο».

Οι προσπάθειες είναι συνεχείς, τόσο εντός της Κύπρου όσο και στο εξωτερικό μέσω διεθνών οργανισμών και κεντρικών αρχών άλλων χωρών. Αξίζει να σημειωθεί ότι το θέμα αναδείχθηκε πρόσφατα και από το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, Αλεξία Σακαδάκη.

Το ζήτημα του παιδιού συζητήθηκε σε συνάντηση που έγινε με την Υπουργό Εργασίας Ζέτα Αιμιλιανίδου, η οποία τόνισε ότι οι Κοινωνικές Υπηρεσίες έχουν πλήρη ευθύνη για να διαχειριστούν την υπόθεση, με πλήρη σεβασμό στα δικαιώματα του Παιδιού.