Αρχική InfoKids Fun Time Το απλό παιχνίδι στην παραλία που κρατά τα παιδιά απασχολημένα για ώρες

Το απλό παιχνίδι στην παραλία που κρατά τα παιδιά απασχολημένα για ώρες

Το απλό παιχνίδι στην παραλία που κρατά τα παιδιά απασχολημένα για ώρες

Οι βόλτες στην παραλία με τα παιδιά μπορεί να γίνουν λιγάκι επεισοδιακές, όταν εκείνα αρχίζουν να βαριούνται το παιχνίδι με τα κουβαδάκια, τα φτυαράκια και τα κύματα και προτιμούν να τρέξουν, να φωνάξουν και να… ενοχλήσουν τους πάντες γύρω τους.

Τα δικά μου, τουλάχιστον, αυτό κάνουν. Είχα δοκιμάσει τα πάντα και προσπαθούσα συνεχώς να τα απασχολήσω με κάτι καινούριο. Μάταια, όμως. Στην αρχή ενθουσιάζονταν και μετά από λίγο ξανά τα ίδια.

To παρακάτω παιχνίδι που σκέφτηκα δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο ούτε απαιτεί βαρύ εξοπλισμό. Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι φτυαράκια και... υπομονή. Εγγυάται, όμως, ότι θα απασχολήσει τα παιδιά για πολλή ώρα.

Τι θα κάνετε;

Θα σκάψετε μια μεγάλη τρύπα στην άμμο και θα αφήσετε τα παιδιά να παίξουν με τα κουβαδάκια τους και λίγο νερό. Κι όταν λέω μεγάλη τρύπα, εννοώ μεγάλη! Μία που τα παιδιά θα μπορούν να μπουν μέσα, να σκάψουν και εκείνα, να χοροπηδήσουν ή να κρυφτούν μέσα της!

Δοκιμάστε το και δεν θα χρειαστεί να ασχοληθείτε ξανά με δραστηριότητες, παιχνίδια και τη σειρά του καθενός για το κάθε παιχνίδι. Τα παιδιά χώνονται μέσα στην μεγάλη σας τρύπα και… ξεχνούν να βγουν. Εσείς πρέπει μόνο να θυμάστε να ανανεώνεται το αντηλιακό τους και να τους φοράτε πάντα το καπέλο τους.

Οπότε την επόμενη φορά που θα κανονίσετε βόλτα με τα παιδιά στην παραλία, βάλτε στα πράγματά σας ένα φτυάρι για μεγάλους,  σκάψτε μια μεγάλη τρύπα με την βοήθεια των παιδιών και αφήστε τα παιδιά να παίξουν με τις ώρες.

Φυσικά, μετά από κάθε παιχνίδι φροντίζουμε να κλείνουμε και πάλι την τρύπα. Ένας ανοιχτός λάκκος στην παραλία είναι επικίνδυνος για όσους περπατούν ή τρέχουν ανυποψίαστοι στην αμμουδιά. Επιπλέον, μεγαλύτερη πλάκα έχει να σκάβετε μία καινούρια τρύπα καθημερινά με τα παιδιά.

πηγή: popsugar.com


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter