Το απλό παιχνίδι στην παραλία που κρατά τα παιδιά απασχολημένα για ώρες

Οι βόλτες στην παραλία με τα παιδιά μπορεί να γίνουν λιγάκι επεισοδιακές, όταν εκείνα αρχίζουν να βαριούνται το παιχνίδι με τα κουβαδάκια, τα φτυαράκια και τα κύματα και προτιμούν να τρέξουν, να φωνάξουν και να… ενοχλήσουν τους πάντες γύρω τους.

Τα δικά μου, τουλάχιστον, αυτό κάνουν. Είχα δοκιμάσει τα πάντα και προσπαθούσα συνεχώς να τα απασχολήσω με κάτι καινούριο. Μάταια, όμως. Στην αρχή ενθουσιάζονταν και μετά από λίγο ξανά τα ίδια.

To παρακάτω παιχνίδι που σκέφτηκα δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο ούτε απαιτεί βαρύ εξοπλισμό. Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι φτυαράκια και… υπομονή. Εγγυάται, όμως, ότι θα απασχολήσει τα παιδιά για πολλή ώρα.

Τι θα κάνετε;

Θα σκάψετε μια μεγάλη τρύπα στην άμμο και θα αφήσετε τα παιδιά να παίξουν με τα κουβαδάκια τους και λίγο νερό. Κι όταν λέω μεγάλη τρύπα, εννοώ μεγάλη! Μία που τα παιδιά θα μπορούν να μπουν μέσα, να σκάψουν και εκείνα, να χοροπηδήσουν ή να κρυφτούν μέσα της!

Δοκιμάστε το και δεν θα χρειαστεί να ασχοληθείτε ξανά με δραστηριότητες, παιχνίδια και τη σειρά του καθενός για το κάθε παιχνίδι. Τα παιδιά χώνονται μέσα στην μεγάλη σας τρύπα και… ξεχνούν να βγουν. Εσείς πρέπει μόνο να θυμάστε να ανανεώνεται το αντηλιακό τους και να τους φοράτε πάντα το καπέλο τους.

Οπότε την επόμενη φορά που θα κανονίσετε βόλτα με τα παιδιά στην παραλία, βάλτε στα πράγματά σας ένα φτυάρι για μεγάλους,  σκάψτε μια μεγάλη τρύπα με την βοήθεια των παιδιών και αφήστε τα παιδιά να παίξουν με τις ώρες.

Φυσικά, μετά από κάθε παιχνίδι φροντίζουμε να κλείνουμε και πάλι την τρύπα. Ένας ανοιχτός λάκκος στην παραλία είναι επικίνδυνος για όσους περπατούν ή τρέχουν ανυποψίαστοι στην αμμουδιά. Επιπλέον, μεγαλύτερη πλάκα έχει να σκάβετε μία καινούρια τρύπα καθημερινά με τα παιδιά.

πηγή: popsugar.com