Το έξυπνο κόλπο αυτής της μαμάς για να τρώνε τα παιδιά της πάντα υγιεινά

υγιεινά1

Πασχίζετε και εσείς για να φάνε τα παιδιά σας φρούτα ή να επιλέξουν ένα υγιεινότερο σνακ;

Είναι αλήθεια πως τα παιδιά δύσκολα θα διαλέξουν ένα λαχανικό ή ένα φρούτο έναντι της σοκολάτας και των μπισκότων, αλλά αυτή η μαμά κατάφερε να κάνει τα παιδιά της να επιλέγουν υγιεινά σνακ με έναν πολύ έξυπνο τρόπο.

Όπως γράφει στη σελίδα της στο Facebook, “The Eager Teacher”, κάθε Κυριακή μετά τα ψώνια της εβδομάδας ετοιμάζει το φαγητό που θεωρείτε “self-serve”, εκείνο το φαγητό, δηλαδή που μπορούν τα παιδιά να τρώνε χωρίς να ρωτήσουν τους γονείς τους και όλες τις ώρες της ημέρας.

Τι κάνει; Πλένει τα λαχανικά και τα φρούτα, τα καθαρίζει και τα κόβει (αν χρειάζεται) και τα τοποθετεί σε βαζάκια και μπολάκια. Έτσι τα παιδιά ξέρουν τι μπορούν να φάνε κάθε φορά και πού να το βρουν.

Επίσης, με τον τρόπο αυτό, όπως η ίδια γράφει, έχει πάντα έτοιμο ένα σνακ για το σχολείο. «Αν κάποιο βράδυ αργήσουμε να κοιμηθούμε ή δεν προλάβω να ετοιμάσω το κολατσιό τους για το σχολείο, ανοίγω το ψυγείο μου και έχω πάντα εύκαιρο κάτι μικρό και νόστιμο για να πάρουν μαζί τους – και είναι και κάτι που σίγουρα θα φάνε».

«Υπάρχει κάτι… μαγικό στο να έχουν τα παιδιά πάντα κάτι έτοιμο να τσιμπολογήσουν» καταλήγει και εμείς -πιθανότατα- θα αρχήσουμε να ακολουθούμε τη συμβουλή της…

Δείτε τη φωτογραφία με την επιτυχημένη ιδέα της

Sunday self-serve is ready for the week. 🙌🏼🙌🏼🙌🏼 After grocery shopping I always wash and prep all of the food that is…

Gepostet von The Eager Teacher am Sonntag, 15. September 2019

Διαβάστε ακόμα: Το junk food καθυστερεί την ανάπτυξη των παιδιών, σύμφωνα με νέα έρευνα

Επαινέστε, μην πειράζετε και άλλα 4 tips για να βοηθήσετε ένα παιδί με το βάρος του