Το γυναικείο στήθος όπως δεν το έχετε ξαναδεί – Πώς μοιάζουν οι γαλακτοφόροι αδένες; (εικόνα)

Μια εικόνα που κάνει τις τελευταίες ημέρες τον γύρο του διαδικτύου είναι εκείνη που παρουσιάζει το γυνακείο στήθος… από μέσα!

Είχατε ποτέ φανταστεί πώς μπορεί να μοιάζει το μυϊκό σύστημα στο στήθος των γυναικών; Πώς είναι οι γαλακτοφόροι αδένες και πώς μοιάζει η θηλή κάτω από το δέρμα;

Η φωτογραφία που μοιράστηκε εκατομμύρια φορές από τη στιγμή της δημοσιευσής της, κέρδισε χιλιάδες αντιδράσεις και σχόλια είναι αποτέλεσμα μιας εφαρμογής που ονομάζεται  Anatomy & Physiology και κάνει τους μαστούς να μοιάζουν με… λουλούδια.

Αυτό, ωστόσο, δεν είναι τόσο ακριβές, υποστηρίζει το science alert και σημειώνει πως η εικόνα δεν βρίσκεται πολύ κοντά στην αλήθεια και τελικά δεν απεικονίζει με ρεαλιστικό τρόπο την ανατομία του γυναικείου στήθους.

Η ανατομία του γυναικείου μαστού

Ο κάθε μαστός απαρτίζεται από τον μαστικό αδένα. Κάτω από ένα παχύ στρώμα λίπους, ο ιστός του μαστού περιέχει μια σειρά κυττάρων που είναι υπεύθυνα για την παραγωγή γάλακτος όταν οι ορμόνες σηματοδοτούν ότι πρέπει να ταϊστεί ένα νεογέννητο.

Αυτά τα κύτταρα συσσωματώνονται σε θρόμβους γνωστούς ως λοβούς, οι οποίοι με τη σειρά τους συνδέονται με τη θηλή μέσω μιας δέσμης αδιαπέρατων αγωγών (ή αγωγών γάλακτος), στενά, δηλαδή, κανάλια που κατευθύνουν το γάλα στη θηλή.

Έτσι, η viral εικόνα που δείχνει το σημείο αυτό σε σχήμα λουλουδιού δεν απεικονίζει τα κανάλια αυτά, αλλά πιθανόν να αντιπροσωπεύει τους λοβούς.

Το πρόβλημα με την εικόνα είναι πως σε ένα πραγματικό ανθρώπινο στήθος, οι λοβοί δε είναι διατεταγμένοι σε ένα τόσο τακτοποιημένο μοτίβο. Η μορφολογία του γυναικείου στήθους είναι ποικίλη και ακανονιστη.

Δείτε φωτογραφίες για την μορφολογία του γυναικείου στήθους

Οι αντιδράσεις στο διαδίκτυο

«Τι είναι αυτό; Γιατί δείχνουν έτσι; Τους έχω πραγματικά; Δεν θέλω πια στήθη», αυτές είναι μερικές μόνο αντιδράσεις από τη φωτογραφία την οποία μοιράστηκε χρήστης στο διαδίκτυο. Πολλοί χρήστες εξέφρασαν αποστροφή. Άλλοι έκπληξη, ενώ μερικοί αντιμετώπισαν ως «φυσιολογική» την εικόνα, αφού για ένα διάστημα της ζωής τους από αυτό το σημείο… τρέφονταν!

Πολλοί χρήστες, μάλιστα, χαρακτήρισαν την εικόνα ως ένα είδος σοβαρής παράλειψης από τα μαθήματα ανατομίας στο σχολείο…

Το επίμαχο tweet