Το Infokids.com.cy μίλησε με τον διοργανωτή του Διεθνούς Μαραθωνίου Λάρνακας: Γιατί να δηλώσετε συμμετοχή

μαραθώνιος1

Πάνω από 8,000 δρομείς από όλο τον κόσμο και περισσότερες από 75 χώρες λαμβάνουν μέρος στο μεγαλύτερο δρομικό γεγονός της Κύπρου.

Ο 3ος Radisson Blu Διεθνής Μαραθώνιος Λάρνακας, που θα διεξαχθεί την Κυριακή, 17 Νοεμβρίου, συγκεντρώνει πάνω του τα βλέμματα αθλητικών συλλόγων, αθλητών και περιβαλλοντικών οργανώσεων εθνικού και παγκόσμιου βελληνεκούς και αναμένεται να στεφθεί με μεγάλη επιτυχία.

Το Infokids.com.cy μίλησε με τον υπεύθυνο διοργάνωσης του Μαραθωνίου, κο. Κώστα Ντάλντα και σας μεταφέρει όλα όσα θα συμβούν την Κυριακή στη Λάρνακα.

«Πρόκειται για το μεγαλύτερο και πιο ορθά δομημένο δρομικό γεγονός της Κύπρου», μας λέει. «Η Κύπρος γίνεται το επίκεντρο του αθλητικού και όχι μόνο κόσμου αυτές τις ημέρες. Δρομείς από όλον τον κόσμο λαμβάνουν μέρος στον Μαραθώνιο αποκομίζοντας μόνο θετικές εντυπώσεις από το νησί μας».

Οι διαδρομές του Μαραθωνίου ποικίλουν. Πρώτη και βασική είναι η διαδρομή του Μαραθώνιου Δρόμου (42χλμ.). Παράλληλα, διεξάγονται Ημιμαραθώνιος (21χλμ.), αγώνες 10 και 5 χλμ., καθώς και οι McDonald’sΤΜ Kids Race (1χλμ.) και Fun Race (1 χλμ.) για τους ενήλικες.

Τι θα κερδίσει μία οικογένεια από τη συμμετοχή της στον Μαραθώνιο;

«Ο Διεθνής Μαραθώνιος Λάρνακας δεν είναι ένα απλό αθλητικό γεγονός. Είναι μια διοργάνωση πολυδιάστατη που προσφέρει στα παιδιά απίστευτες εικόνες και μοναδικές εμπειρίες. Αρχικά, να ξεκαθαρίσουμε ότι μέχρι τις 14:00 το μεσημέρι όλα έχουν τελειώσει, οπότε και από μακριά να έρχεται κάποια οικογένεια, μπορεί να προγραμματίσει την ημέρα της ευκολότερα.

Έπειτα, σε διάφορα σημεία της διαδρομής υπάρχουν μουσικές μπάντες που εμψυχώνουν τους δρομείς, ενώ παράλληλα οι δράσεις που αφορούν στην προστασία του περιβάλλοντος, την ευαισθητοποίηση για την μόλυνση του πλανήτη μας και την ανακύκλωση, δεν σταματούν. Τέλος, ο τερματισμό γίνεται στο σημείο των Φοινικούδων, όπου η οικογένεια μπορεί να απολαύσει τη βόλτα της και να χαλαρώσει μετά το τρέξιμο», τονίζει ο κ. Ντάλντας.

Ο Πράσινος Μαραθώνιος

Ο Radisson Blu Διεθνής Μαραθώνιος Λάρνακας αποτελεί τον Πρώτο Πράσινο Μαραθώνιο της Κύπρου, καθώς τελεί υπό την αιγίδα της Επιτρόπου Περιβάλλοντος, κ. Ιωάννα Παναγιώτου.

Μάλιστα, φέτος, ομάδα του “Let’s Do It Cyprus” έχει αναλάβει τη συλλογή και τον καταμερισμό των ανακυκλώσιμων υλικών που θα χρησιμοποιηθούν κατά τη διάρκεια του αγώνα αλλά και μετά τη λήξη του.

Ενώ η Green Dot Cyprus θα φροντίσει για την ύπαρξη ειδικών κάδων ανακύκλωσης σε πληθώρα επιλεγμένων σημείων της διαδρομής των αγώνων.

«Υπάρχει κάτι σαν “επιχειρησιακό πλάνο” για τη διαχείριση του πλαστικού, του νερού και όλων των υλικών που θα χρησιμοποιηθούν στη διάρκεια του αγώνα. Υπάρχει ένας ολόκληρος μηχανισμός από πίσω που στηρίζει τη δράση μας και βοηθά στο να βαίνουν όλα καλώς. Οφείλω να συγχαρώ όλους όσοι συμμετέχουν και βοηθούν στη διοργάνωση και τη διευθέτηση των διαδικασιών του Μαραθωνίου. Αυτή την Κυριακή δεν γιορτάζουν μόνο οι αθλητές, αλλά και ο εθελοντισμός».

Γιατί ο Διεθνής Μαραθώνιος Λάρνακας έχει αγαπηθεί τόσο πολύ;

«Γιατί είναι μια μοναδική εμπειρία, η οποία αναδεικνύει διεθνώς την Κύπρο και στηρίζει φιλανθρωπικές οργανώσεις του νησιού. Συμμετέχουν μεγάλοι αθλητές με ευρωπαϊκές και διεθνείς διακρίσεις, όπως η Μαρία Μπελιμπασάκη, πρωταθλήτρια Ευρώπης, αλλά και οι νικητές του Μαραθωνίου της Αθήνας. Γενικά, στο νησί δεν συμβαίνουν συχνά τόσο μεγάλα γεγονότα και όλοι είμαστε ενθουσιασμένοι.

Επιπλέον, το γεγονός πως ο Μαραθώνιος έχει βραβευτεί ουκ ολίγες φορές για την προσφορά του τόσο στον Τουρισμό όσο και σε άλλους τομείς τον κατατάσσουν σε ένα από τα πιο σημαντικά γεγονότα που διεξάγονται στο νησί».

Οι προσδοκίες των διοργανωτών για τον Μαραθώνιο

«Όραμα των διοργανωτών είναι ο Διεθνής Μαραθώνιος Λάρνακας να γίνει θεσμός και να αποτελεί σημείο αναφοράς για τις αθλητικές οργανώσεις στην Κύπρο. Η δημιουργία του κορυφαίου μαραθωνίου στην Κύπρο, με τη συμμετοχή εξαίρετων προσωπικοτήτων από την Κύπρο και το εξωτερικό, είναι ο στόχος μας».

Ο 3ος Radisson Blu Διεθνής Μαραθώνιος Λάρνακας θα διεξαχθή την Κυριακή στις 17 Νοεμβρίου. Ώρα εκκίνησης έχει ορισθεί η 8η πρωινή.

Το σημείο έναρξης βρίσκεται μπροστά από το Δημαρχείο του Δήμου Λάρνακας που βρίσκεται επί της λεωφόρου Αθηνών με διασταύρωση της οδού Κοσμά Λυσιώτη.