Αρχική InfoBaby Προετοιμασία Εγκυμοσύνης Το Ηνωμένο Βασίλειο ενέκρινε τη εξωσωματική γονιμοποίηση από τρεις γονείς

Το Ηνωμένο Βασίλειο ενέκρινε τη εξωσωματική γονιμοποίηση από τρεις γονείς

Το Ηνωμένο Βασίλειο ενέκρινε τη εξωσωματική γονιμοποίηση από τρεις γονείς

H ρυθμιστική αρχή γονιμότητας του Ηνωμένου Βασιλείου (Human Fertilisation and Embryology Authority) ενέκρινε την εξωσωματική γονιμοποίηση από τρεις γονείς, γεγονός που σημαίνει ότι τα μωρά θα μπορούν πλέον να έρχονται στον κόσμο από δύο γυναίκες και έναν άνδρα στην Αγγλία, σύμφωνα με το BBC. Η ιστορικής σημασίας και αμφιλεγόμενη απόφαση ελήφθη προκειμένου να παρακαμφθούν οι αυξημένες πιθανότητες σοβαρών προβλημάτων υγείας στα έμβρυα λόγω αλλοιώσεων στα μιτοχόνδρια της μητέρας.

Γιατροί από το Newcastle, ανέπτυξαν μία προχωρημένη μορφή εξωσωματικής γονιμοποίησης, που αναμένεται να είναι η πρώτη διαδικασία η οποία αφορά στη μεταφορά του πυρήνα του ωαρίου της μητέρας στο ωάριο της δότριας. Το πρώτο παιδί αναμένεται να γεννηθεί το 2017 μέσω της συγκεκριμένης διαδικασίας.

Αρκετές οικογένειες έχουν χάσει πολλά παιδιά λόγω ανίατων μιτοχονδριακών ασθενειών, οι οποίες εμποδίσουν την κανονική λειτουργία του καρδιακού συστήματος. Οι εν λόγω ασθένειες μεταδίδονται μόνο μέσω της μητέρας, έτσι η συγκεκριμένη τεχνική χρησιμοποιεί το ωράριο της δότριας καθώς επίσης το ωράριο της μητέρας και το σπέρμα του πατέρα προκειμένου να αναπτυχθεί το έμβρυο. Το παιδί που προκύπτει από τη συγκεκριμένη διαδικασία έχει μόνο ένα μικρό ποσοστό από το DNA από την δότρια, αλλά πλέον αυτή η τεχνική είναι νομικά ηθικά και επιστημονικά εγκεκριμένη.

promo247183564

«Ιστορική απόφαση»

«Είναι μία απόφαση ιστορικής σημασίας», δήλωσε η Sally Cheshire, πρόεδρος της ρυθμιστικής αρχής γονιμότητας του Ηνωμένου Βασιλείου (Human Fertilisation and Embryology Authority). «Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας ακόμα να διανύσουμε. Είμαι σίγουρη ότι οι ασθενείς θα είναι πολύ ευχαριστημένοι με τη ληφθείσα απόφαση» πρόσθεσε. «Μερικοί επιστήμονες έχουν αμφισβητήσει τη συγκεκριμένη τεχνική από ηθική σκοπιά, υποστηρίζοντας ότι αυτή θα μπορούσε να οδηγήσει σε γενετικά τροποποιημένα, "σχεδιασμένα" μωρά. Η HFEA πρέπει να εγκρίνει κάθε κλινική και κάθε ασθενή πριν προχωρήσει στην εφαρμογή της συγκεκριμένης τεχνικής. Τα μωρά που θα προέρχονται από τρεις γονείς θα επιτρέπονται μόνο σε περιπτώσεις που ο κίνδυνος ανάπτυξης κάποιας μιτοχονδριακής ασθένειας είναι πολύ υψηλός», τόνισε.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.