«Το Κομμάτι» του Γ. Λεμπέση: Μια φανταστική περιπέτεια στη σκηνή

Το μαγευτικό έργο «Το Κομμάτι», του αγαπημένου συγγραφέα παιδικών βιβλίων Γιώργου Δ. Λεμπέση, παρουσιάζεται από τις 22 Απριλίου, σε σκηνοθεσία Αθηνάς Ξενίδου. Πρόκειται για τη συνέχεια της επιτυχημένης

συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, των βιβλιοπωλείων Public, του συγγραφέα και 686 Κύπριων μαθητών 24 δημοτικών σχολείων που μαζί δημιούργησαν «Το Βιβλίο των Σχολείων».

Μια ιστορία που μας προτρέπει να κρατάμε τα όνειρα μας ζωντανά, προφυλάσσοντας όλα όσα θεωρούμε γύρω μας «δεδομένα». Για μια κοινωνία που, αν πιστέψει ότι μπορεί, τότε στ’ αλήθεια θα μπορέσει να γίνει όμορφη. Ένα παραμύθι απ’ αυτά που αγαπούν και μικροί και μεγάλοι.

Η πρεμιέρα έχει οριστεί για το ερχόμενο Σάββατο 22 Απριλίου στις 4μ.μ. στο Θέατρο Πάνθεον, στη Λευκωσία. Θα παρουσιάζεται κάθε σαββατοκύριακο (Σάββατο στις 16:00 και Κυριακή 11:00 & 16:00) μέχρι τις 11 Ιουνίου.

Την πρωτότυπη μουσική για την παράσταση έχει γράψει η διεθνούς φήμης Μόνικα, ενώ του στίχους εμπνεύστηκε ο Βαγγέλης Λεμπέσης. Τα σκηνικά υπογράφει η Θάλεια Μέλισσα, τα κοστούμια σχεδίασε η Αναστασία Σαρρή, ο φωτισμός ανήκει στον Παναγιώτη Τσέβρενη ενώ χορογράφος της παράστασης είναι η Άνθη Κέττηρου.

Η υπόθεση

Το Κομμάτι είναι μια φανταστική περιπέτεια που μιλάει για τα όνειρα και το πώς όλοι μας, πρέπει να προσπαθούμε κάθε μέρα να γινόμαστε καλύτεροι και να προστατεύουμε τα όνειρά μας. Η Γούλα είναι ένας πολύ μικρός πλανήτης με δύο πόλεις: την φωτεινή, όμορφη, καθαρή και οργανωμένη Αστάρτη και τη σκοτεινή, σκονισμένη και βρώμικη Ντούρτα.

Οι δύο πόλεις βρίσκονται σε διαρκή διαμάχη και μια συνεχή καταδίωξη, επειδή η Ντούρτα προσπαθεί να κλέψει τον ουρανό της Αστάρτης. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι κάτοικοι της Αστάρτης είναι πάντα σε επιφυλακή. Έτσι, όταν ένα κομμάτι του ουρανού, θα πέσει στη γη, οι άνθρωποι της Ντούρτας θα προσπαθήσουν να επιτεθούν στην Αστάρτη ώστε να το κλέψουν. Και έτσι η περιπέτεια αρχίζει.

Πώς μπορούν οι κάτοικοι να σώσουν την πόλη και τον ουρανό τους;
Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε το κομμάτι του ουρανού να εκπληρώσει το όνειρό του να πετάξει;

Παίζουν οι:

Οι χαρακτήρες του βιβλίου ζωντανεύουν χάρη σε μια πλειάδα ταλαντούχων ηθοποιών, μουσικών και χορευτών. Παίζουν Παναγιώτης Κατσώλης, Βίκη Καμπούρη, Κατερίνα Χολή, Ευαγόρας Θεοδοσίου, Στράτος Χατζηηλία, Μιχάλης Κορναράκης, Μαρία Ζίττη, Κριστιάνα Γεωργίου, Χρυστάλλα Σκόρδου και Κωνσταντίνος Δημητρίου.

Πληροφορίες στο τηλέφωνο 7000 0190. Εισιτήρια προπωλούνται: www.SoldoutTickets.com.cy και παγκύπρια στα περίπτερα SOEASY.