Αρχική InfoMommy Σχέσεις Το μεσαίο “κομμάτι” του γάμου είναι αυτό που θα καθορίσει αν θα αντέξετε ή όχι

Το μεσαίο “κομμάτι” του γάμου είναι αυτό που θα καθορίσει αν θα αντέξετε ή όχι

Το μεσαίο “κομμάτι” του γάμου είναι αυτό που θα καθορίσει αν θα αντέξετε ή όχι

Γάμος: Μια σχέση - απόφαση που πριν την πάρουμε σκεπτόμαστε, συζητάμε και προγραμματίζουμε πολλά.

Όλα αυτά με την ελπίδα η σχέση αυτή να κρατήσει για πάντα. Και στις αρχές έτσι δείχνουν όλα. Σε ποια φάση του γάμου, όμως, καταλαβαίνεις, ότι αυτός μπορεί να χαλάσει ή να κρατήσει για πάντα;

Η Melanie Dale γράφει για την φάση που βρίσκεται αυτή τη στιγμή ο γάμος της, την «μεσαία φάση», όπως την ονομάζει.

Είναι η στιγμή εκείνη που όλα μοιάζουν επίπεδα, μουντά και… δυσάρεστα. Δεν είναι ούτε η στιγμή που τα παιδιά μεγαλώνουν και ανοίγουν τα φτερά τους ούτε τα πρώτα χρόνια που τα αντιμετωπίζεις όλα με ενθουσιασμό.

«Είμαι 100% στη μεσαία φάση του γάμου μου. Όλα μοιάζουν γκρι, λίγο μπερδεμένα και με κάνουν να αναρωτιέμαι αν υπάρχει κοινό μέλλον μπροστά μας. Ακόμα και τώρα που έχουν περάσει τόσα χρόνια από την ημέρα που παντρεύτηκα, κοιτάζω γύρω μου και αναρωτιέμαι “Πώς στο καλό έφτασα εδώ;”.

Δεν μπορώ να σας πω πόσες φορές κοιτάζω το σύζυγό μου και σκέφτομαι, ότι μου είναι ένας… άγνωστος. Κάποιος που, απλώς, βρέθηκε στο σαλόνι του σπιτιού μου, δίπλα στα 4 παιδιά μου.

Τον κοιτάζω και νιώθω… σαν να είμαι και πάλι 17 χρονών, όπως στο λύκειο όταν τον πρωτογνώρισα. Δεκατρία χρόνια μετά και ένα κομμάτι μου δύσκολα μπορεί να αντιληφθεί πόσα έχουν συμβεί αυτό τον καιρό.

Πόσο παράξενο είναι το ότι από το να σκέφτομαι αν θα το πω το “ναι”, πέρασα στην γέννηση των παιδιών του και από εκεί στο να μην θέλω, ορισμένες φορές, να τον βλέπω μπροστά μου.

Όλη η κατάσταση μοιάζει λιγάκι… τρελή. Έχω γίνει εκείνη η γυναίκα, που γύρω στα 50 της, τονίζει σε όσους αποφασίζουν να παντρευτούν, ότι δεν θα είναι όλα ρόδινα.

Επειδή, η αλήθεια είναι, ότι η σχέση με τον γάμο αλλάζει. Όπως ακριβώς εγώ δεν είμαι πια το 21χρονο κορίτσι που ο άντρας μου παντρεύτηκε και εκείνος δεν είναι το μικρό αγόρι που εγώ ερωτεύτηκα, ο γάμος και η σχέση μας άλλαξε και εξελίχθηκε. Τόσο, που καμιά φορά, με τρομάζει το γεγονός, ότι νιώθω τον άντρα μου ως… άγνωστο.

Ναι, υπάρχουν στιγμές που νιώθω, ότι δεν τον γνωρίζω καθόλου και εκείνος εμένα. Αλλά ξέρετε κάτι;

Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό. Ίσως, αυτό να συμβαίνει, επειδή είμαστε καινούριοι στον ρόλο του γονέα ή επειδή μεγαλώσαμε. Και αυτό είναι και το κομμάτι της μεσαίας φάσης του γάμου που αξίζει. Το ότι πρέπει να γνωρίσεις τον άλλον από την αρχή, κάνει αυτή την φάση να λειτουργήσει. Είναι το σημείο που πρέπει να βρεις τον άλλον μέσα στο χάος της οικογένειας, της καθημερινότητας, του γρήγορου και φορτωμένου προγράμματος. Μπορεί, λοιπόν, να μην βλέπω πάντα την ομορφιά στον γάμο μου σε αυτή την φάση, αλλά είναι και το σημείο που ξαναβρίσκεις την ομορφιά που ήδη υπήρχε…»

Πηγή: mom.me.com


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter