Αρχική InfoKids Αληθινές Ιστορίες Το μόνο πράγμα που θα ήθελα να ξέρω πριν γίνω για δεύτερη φορά μαμά...

Το μόνο πράγμα που θα ήθελα να ξέρω πριν γίνω για δεύτερη φορά μαμά...

Το μόνο πράγμα που θα ήθελα να ξέρω πριν γίνω για δεύτερη φορά μαμά...

Οι περισσότερες μαμάδες, όταν αποκτήσουν δεύτερο παιδί ανησυχούν τρομερά για το πώς θα είναι η ζωή τους με δυο παιδιά κι αν το δεύτερο θα μοιάζει, θα συμπεριφέρεται και θα εξελίσσεται, όπως το πρώτο.

Αρκετές φορές, μάλιστα, πέφτουν στην παγίδα και συγκρίνουν το ένα τους παιδί με το άλλο.

Το ίδιο έπαθε και η παρακάτω μαμά, η οποία όμως, έμαθε νωρίς το μάθημά της.

Διαβάστε πώς κατάλαβε, ότι τα παιδιά της είναι διαφορετικά και ότι αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό...

«Αγαπητό δεύτερο παιδί μου,

Θα μάθεις μια μέρα, ότι η γονεϊκότητα δεν έρχεται με οδηγίες.  Απεγνωσμένα έψαχνα για συμβουλές, tips, χάρτες και οδηγίες να με βοηθήσουν, αλλά κατέληξα να εμπιστεύομαι το ενστικτό μου. Και αυτό, επειδή τα λάθη μου γίνονται μαθήματα από τα οποία εξελίσσομαι και γίνομαι καλύτερη. Τι έμαθα πρόσφατα;

Δεν έπρεπε να σε συγκρίνω ποτέ με τον αδερφό σου!

Οι γονείς ξέρουν, ότι αυτό δεν πρέπει να γίνεται. Ορισμένες φορές, όμως, συμβαίνει και χωρίς να το καταλαβαίνεις. Όταν γεννήθηκες, θεώρησα τον εαυτό μου “βετεράνο”. Τα είχα κάνει όλα ήδη μία φορά – τα κλάματα, τα ξεσπάσματα, τα ξενύχτια. Ήξερα τι χρειάζεται ένα μωρό ή, τουλάχιστον, έτσι νόμιζα.

Αλλά εσύ ήσουν διαφορετικός. Πεισματάρης από την αρχή. Στην εγκυμοσύνη ήμουν διαρκώς στην τουαλέτα και έπειτα γεννήθηκες πέντε μέρες μετά την προγραμματισμένη εγκυμοσύνη. Και από την στιγμή που πήρες την πρώτη σου αναπνοή, έδειξες στον κόσμο πόση δύναμη είχες. Δεν θα συμβιβαζόσουν. Θα έκανες τα πάντα με τον δικό σου ρυθμό, πιο γρήγορα ή πιο αργά από τους άλλους. Για σένα οι κανόνες φτιάχτηκαν μόνο για να σπάσουν.

Ναι έκανες ορισμένα πράγματα γρηγορότερα από τον αδερφό σου και άλλα αργότερα. Μαζί σου έπρεπε να μάθω τρόπους για να σε “φέρω στα νερά μου”. Και πρέπει να το παραδεχτώ, όταν δεν κατάφερνες κάτι όπως ο αδερφός σου, σας συνέκρινα. Το ένστικτό μου έλεγε, ότι είσαι τέλειος και θα τα καταφέρεις, αλλά άφησα τα στερεότυα και την κριτική της κοινωνίας να με παρασύρουν. Σου ζητώ συγγνώμη...

Τις προάλλες, προσπαθούσα να σας ετοιμάσω για το σχολείο και, κυριολεκτικά, σας κυνηγούσα μέσα στο σπίτι. Όταν ξαφνικά, ήρθες στο δωμάτιό μας, που είχα επιτέλους καταφέρει να “παγιδεύσω” τον αδερφό σου, και μου είπες “Είμαι έτοιμος, μαμά. Πάμε!”. Και ήσουν, όντως, έτοιμος. Ένα μικρό αγόρι 3 ετών που φορούσε τα παπούτσια του σωστά, τα γάντια το καπέλο και τα ρούχα του όπως έπρεπε. Και τα είχες κάνει όλα μόνος. Και τότε κατάλαβα:

Γεννήθηκες για να είσαι έξω από τα συνηθισμένα. Επίσης, γεννήθηκες για να είσαι υπέροχος, σαν τον αδερφό σου, αλλά διαφορετικός. Μπορεί να μην καταφέρεις να φτάσεις εκεί που θέλεις με την πρώτη προσπάθεια, αλλά θα τα καταφέρεις και θα έχεις περάσει πολύ όμορφα στην διαδρομή.

Είμαι χαρούμενη που πήρα αυτό το μάθημα όσο είσαι ακόμα μικρός. Αγκαλιάζω τα απρόβλεπτα και περίεγα μονοπάτια που θα πάρεις για πετύχεις τους στόχους – μικρούς και μεγάλους. Δεν θα σε συγκρίνω με τον αδερφό σου ξανά, επειδή τώρα ξέρω, κανείς δεν μπορεί να συγκριθεί μαζί σου...

Με αγάπη,

Μαμά»

Πηγή: popsugar.com


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter