Αρχική InfoBaby 0-12 μηνών Το μωρό σας μοιάζει με τον μπαμπά του; Δείτε τι σημαίνει αυτό για την υγεία του

Το μωρό σας μοιάζει με τον μπαμπά του; Δείτε τι σημαίνει αυτό για την υγεία του

Το μωρό σας μοιάζει με τον μπαμπά του; Δείτε τι σημαίνει αυτό για την υγεία του

Τα νεογέννητα που μοιάζουν εμφανισιακά στον πατέρα τους είναι πιο υγιή τον πρώτο χρόνο της ζωής τους, σύμφωνα με τα ευρήματα μιας νέας έρευνας. Η έρευνα αφορά τους άντρες που δεν ζουν με τα παιδιά τους και υποστηρίζει πως η ομοιότητα ανάμεσα σε εκείνους και το παιδί, τους ενθαρρύνει να περνούν 2,5 περισσότερες μέρες κατά μέσο όρο με τα τα βρέφη, καθώς είναι πεπεισμένοι πως είναι βιολογικά τους παιδιά.

Αυτός ο περισσότερος χρόνος αποδεικνύεται ευεργετικός για τα νεογέννητα, αφού μειώνει την πιθανή έκθεση τους σε κίνδυνο, αυξάνει την προσοχή και τη φροντίδα που λαμβάνουν σε συνδυασμό με την κάλυψη των οικονομικών αναγκών του παιδιού. Ακόμα η μελέτη, η οποία έχει τίτλο: «Αν η εμφάνιση μπορεί να θεραπεύσει: Η υγεία του παιδιού και η γονεϊκή επένδυση», υποστηρίζει πως τα μωρά, που μοιάζουν εμφανισιακά στον πατέρα τους είναι, λιγότερο πιθανό να οδηγηθούν στα Επείγοντα ή να υποφέρουν από κρίσεις άσθματος εξαιτίας της αυξημένης φροντίδας από τον πατέρα τους.

Ο Dr. Solomon Polachek, ένας από τους συγγραφείς της έρευνας και ερευνητικός καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Binghamton σχολίασε πως: «Οι πατέρες είναι σημαντικοί για την ανατροφή ενός παιδιού και αυτό φανερώνεται και στην υγεία του παιδιού. Οι πατέρες που θεωρούν ότι η ομοιότητα τους με το βρέφος είναι αποδεικτικό της πατρότητας τους, περνούν περισσότερο χρόνο με το μωρό».

Η μελέτη ανέλυσε 456 οικογένειες, στις οποίες τα νεογέννητα ζούσαν μόνο με τις μητέρες τους και έμοιαζαν εμφανισιακά στον πατέρα τους. Η εν λόγω έρευνα αποδεικνύει τα οφέλη της ανατροφής του παιδιού και από τους δύο γονείς του και την μεγάλη επίδραση που έχει η παρουσία του πατέρα σε όλες τις πτυχές της ζωής ενός παιδιού.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter