«Το Μυστήριο της Πολιτείας Χάμελιν» έρχεται στη Λεμεσό και το Θέατρο Ριάλτο (2/02)

Ανασκευάζοντας τον μύθο του Μαγικού Αυλού, ο Θωμάς Μοσχόπουλος έφτιαξε ένα έργο για όλες τις ηλικίες που πραγματεύεται τις αρχές της Δημοκρατίας, τον ρόλο των πολιτικών αρχόντων κάθε δημοκρατικής πολιτείας και την ευθύνη των ψηφοφόρων για τους εκλεγμένους τους.

Η παράσταση ταξιδεύει τον θεατή στον χρόνο και τον καλεί να σώσει το παιδί που πρόδωσε μεγαλώνοντας, ενώ ταυτόχρονα το θέατρο μέσα στο θέατρο, δίνει στα χέρια του θεατή την εξουσία να επιλέξει το τέλος της ιστορίας και, παράλληλα, την ευκαιρία να σκεφτεί κι ενδεχομένως να ξαναπεί τη δική του ιστορία.

Λίγα λόγια για το έργο

«Το Μυστήριο της Πολιτείας Χάμελιν» πραγματεύεται τις αρχές της Δημοκρατίας, τον ρόλο των πολιτικών αρχόντων κάθε δημοκρατικής πολιτείας και την ευθύνη των ψηφοφόρων για τους εκλεγμένους τους. Ανασκευάζοντας τον Μύθο του Μαγικού Αυλού, η παράσταση ταξιδεύει τον θεατή στον χρόνο και τον καλεί σώσει το παιδί που πρόδωσε μεγαλώνοντας. Αυτό θέατρο μέσα στο θέατρο, σε παγκύπρια πρώτη, δίνει στα χέρια του θεατή την εξουσία να επιλέξει το τέλος της ιστορίας και παράλληλα την ευκαιρία να σκεφτεί κι ενδεχομένως να ξαναπεί την δική του ιστορία.

Συντελεστές
Κείμενο: Θωμάς Μοσχόπουλος
Σκηνοθεσία: Μάριος Θεοχάρους
Σκηνικά: Εδουάρδος Γεωργίου
Κοστούμια: Θέλμα Κασουλίδου
Σχεδιασμός Φωτισμού: Βασίλης Πετεινάρης
Μουσική: Χρίστος Ανδρέου

Διδασκαλία Τραγουδιών: Μαρία Καπετάνιου

Παίζουν & τραγουδούν: Λήδα Καραγιάννη, Αντώνης Κλεάνθους, Νικολέττα Μαντεσίδου, Πωλίνα Ματθαίου, Γρηγόρης Πετρή, Κωνσταντίνος Τσιόλης & Θέκλα Φλουρή

Διεύθυνση Σκηνής/Μεταφορές: Στέλιος Κυπριανού

Η παράσταση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ που διοργανώνουν οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του ΥΠΠ.

Διάρκεια: 90′

Ριάλτο
Ανδρέα Δρουσιώτη 19
Πλατεία Ηρώων
Λεμεσός