«Το παιδί μου φοβάται να γυρίσει στο σχολείο»: Συγκλονίζει η μητέρα του μαθητή που ξυλοκοπήθηκε εχθές

Η είδηση για τον ξυλοδαρμό ενός 16χρονου μαθητή με νοητική υστέρηση εχθές σε Τεχνική Σχολή της Λεμεσού προκάλεσε έντονο προβληματισμό και αντιδράσεις.

Η Αστυνομία συνεχίζει να ερευνά την υπόθεση με την μητέρα να δηλώνει πως θέλει να αποδοθούν ευθύνες για ό,τι συνέβη στον γιο της.

Σε παρέμβασή της, μάλιστα, στην εκπομπή Alpha Καλημέρα η μητέρα ενημέρωσε πως η καταγγελία έγινε παρουσία του δικηγόρου της ενώ ζητά απόδοση ευθυνών από το σχολείο, τους συνοδούς αλλά και όποιος εμπλέκεται στα όσα πέρασε ο γιος της.

«Το παιδί είναι με το κολάρο στον αυχένα ξαπλωμένο στο κρεβάτι και αναμένουμε ιατροδικαστική εξέταση. Το παιδί πονάει, είναι ξαπλωμένος, τρομοκρατημένος και φοβάται για το τι θα γίνει όταν επιστρέψει στο σχολείο. Εγώ είχα στείλει το παιδί μου μια χαρά στο σχολείο και ήρθε σπίτι με μώλωπες», είπε συγκεκριμένα.

Η μητέρα έκανε αναφορά και στις σχετικές δηλώσεις του Διευθυντή της Τεχνικής Σχολής που φοιτά ο γιος της, ο οποίος υποστήριξε πως η καταγγελία της δεν βασίζεται σε υπαρκτά γεγονότα, λέγοντας πως «είναι όλα ψευδή».

«Καμία σχέση όπως τα είπε τα πράγματα ο Διευθυντής, προσπαθεί να κουκουλώσει κάποια πράγματα, για να μην δυσφημήσει το σχολείο ή το πρόσωπό του. «

Έθεσε επίσης ερώτημα για τους συνοδούς του παιδιού «γιατί η συνοδός δεν ήταν εκεί; Εάν ήταν εκεί θα είχαν αποτραπεί όλα όσα έγιναν», ανέφερε.

Η άποψη του Διευθυντή Μέσης Εκπαίδευσης

Για το θέμα τοποθετήθηκε και ο Διευθυντής Μέσης Τεχνικής Επαγγελματικής Κατάρτισις, κος. Μαρκάτζης Ηλίας, ο οποίος συνέστησε πρώτα να μάθουμε ακριβώς τι έγινε και μετά να προχωρήσουμε σε ερωτήματα. 

«Οφείλουμε να μάθουμε ακριβώς τι έγινε, πότε έγινε, τι ώρα έγινε. Εμείς έχουμε ξεκινήσει ήδη από σήμερα την διερεύνηση του θέματος.»

«Το πιο σημαντικό από όλη αυτή την ιστορία είναι να μην ξανασυμβεί, να πάρουμε μέτρα ώστε να μην ξανασυμβεί», συμπλήρωσε.