Αρχική Σχολή Γονέων "Το παιδί μου δεν με ακούει καθόλου": 6 λάθη που κάνετε και πώς να τα διορθώσετε

"Το παιδί μου δεν με ακούει καθόλου": 6 λάθη που κάνετε και πώς να τα διορθώσετε

"Το παιδί μου δεν με ακούει καθόλου": 6 λάθη που κάνετε και πώς να τα διορθώσετε

“Το παιδί μου δεν με ακούει, με αγνοεί, κάνει ό,τι του κατέβει!” "Είναι λες και μιλάω στο τοίχο" ! Πόσες φορές δεν έχουν παραπονεθεί οι γονείς, ότι τα παιδιά τους, είναι ανυπάκουα και ξεροκέφαλα γεγονός που δημιουργεί εντάσεις και καβγάδες στην οικογένεια;

Το Infokids.com.cy συγκέντρωσε και σας παρουσιάζει 6 λάθη που κάνουν όλοι οι γονείς καθώς και τρόπους εξάλειψής τους, ούτως ώστε το παιδί να συμμορφώνεται ευκολότερα στις υποδείξεις των γονιών και να πάψει να είναι αντιδραστικό.

1. Χτίστε μια αμφίδρομη επικοινωνία με το παιδί

Η πηγή των περισσοτέρων προβλημάτων μεταξύ των γονιών και των παιδιών τους, είναι η έλλειψη καλής επικοινωνίας. Η ικανότητα της προσεκτικής ακρόασης των όσων λένε τα παιδιά, έχει μεγάλη σημασία. Οποιαδήποτε και εάν είναι η ηλικία τους, το τι έχουν να πουν πρέπει να τυγχάνει προσοχής και αποδοχής των παιδιών. Η προσεκτική ακρόαση και η τακτική συνομιλία είναι ο θεμέλιος λίθος της καλής επικοινωνίας των γονιών με τα παιδιά τους.

2. Η γκρίνια δεν είναι η ενδεδειγμένη λύση για να υπακούσει ένα παιδί

Πολλοί γονείς προσπαθούν να συνετίσουν το ανυπάκουο παιδί τους, γκρινιάζοντάς του και κάνοντας του κριτική. Το μεγαλύτερο πρόβλημα με τη γκρίνια είναι πως ουσιαστικά μαθαίνετε στο παιδί σας να σας αγνοεί, ενώ την ίδια στιγμή επιζητάτε ακριβώς το αντίθετο.

3. Η βλεμματική επαφή είναι ουσιαστική

Αποκτήστε τη συνήθεια να κοιτάτε το παιδί στα μάτια όταν του μιλάτε. Η οπτική επαφή δείχνει στο παιδί ότι το σέβεσετε και το υπολογίζετε. Αν κάθε φορά που πρέπει να το συνετίσετε του εξηγήσετε με ψυχραιμία και σεβασμό ότι δεν μπορεί να γίνει αυτό που ζητάει ή αν προτείνετε μια συμβιβαστική λύση, ενώ το κοιτάτε στα μάτια, θα γίνει σίγουρα πολύ πιο συνεργάσιμο.

4. Να δίνετε ξεκάθαρες και σαφείς οδηγίες στο παιδί με λεκτικό περιεχόμενο που μπορεί να καταλάβει

Χρησιμοποιείστε  μικρές προτάσεις με απλό λεξιλόγιο όταν μιλάτε στο παιδί. Οι μακροσκελείς αναλύσεις δεν είναι ό,τι καλύτερο θέλουν να ακούσουν τα παιδιά. Μπορείτε να καταλάβετε πότε έχετε αρχίσει να μην γίνεστε κατανοητοί από το παιδί αν το βλέπετε να σας Ακοιτάζει με απλανές, αδιάφορο βλέμμα, έχετε πάψει να είστε κατανοητοί.

5. Μιλήστε στο παιδί με κατανόηση και ποτέ απότομα!

Οι απειλές και οι τιμωρίες κάνουν τα παιδιά να αμύνονται και να πεισμώνουν. Αποφύγετε τυχόν ερωτήσεις που εκ των προτέρων γνωρίζετε ότι είναι πιθανό το παιδί να απαντήσει αρνητικά σε αυτές. Αντί «Θα μαζέψεις το παλτό σου;», απλά πείτε, «Μάζεψε το παλτό σου, παρακαλώ».

6. Μην βγαίνετε εκτός εαυτού με το παραμικρό!

Τη στιγμή που χάνετε την ψυχραιμία σας με το παιδί, αλλάξτε  χώρο προκειμένου να δώσετε στον εαυτό σας τον απαραίτητο χρόνο να ηρεμήσει.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter