Αρχική Γωνιά του Μαθητή Tο παιδί σας μετράει ακόμη με τα δάχτυλα; Δείτε αυτό πριν του κάνετε παρατήρηση!

Tο παιδί σας μετράει ακόμη με τα δάχτυλα; Δείτε αυτό πριν του κάνετε παρατήρηση!

Tο παιδί σας μετράει ακόμη με τα δάχτυλα; Δείτε αυτό πριν του κάνετε παρατήρηση!

Μπορεί το παιδί σας να βρίσκεται σε προχωρημένη τάξη στο σχολείο, αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν στιγμές που το πιάνετε να κρύβει τα χέρια του κάτω από το τραπέζι και να κάνει μαθηματικούς υπολογισμούς με τα δάχτυλα! Όμως, ξέρετε κάτι; Όχι μόνο δεν υπάρχει τίποτα κακό σε αυτή τη μέθοδο, αλλά σύμφωνα με νέα έρευνα αποδεικνύεται ότι το μέτρημα στα δάχτυλα μπορεί στην πραγματικότητα να είναι ένα σημαντικό μέρος της μάθησης.

Η μελέτη διεξήχθη από τον καθηγητή Tim Jay από το Πανεπιστήμιο Sheffield Hallam και την καθηγήτρια Julie Betenson από το Πανεπιστήμιο Bristol, οι οποίοι ανέλυσαν τη συμπεριφορά περίπου 140 μαθητών ηλικίας 6 και 7 ετών. Τα παιδιά υποβλήθηκαν σε διαφορετικές μαθηματικές πράξεις και αριθμητικά παιχνίδια. Κάποια παιδιά έπαιξαν παιχνίδια με σύμβολα-αριθμούς, ενώ από τα υπόλοιπα ζητήθηκε να παίξουν διάφορα παιχνίδια χρησιμοποιώντας τα δάχτυλα. Μια τρίτη ομάδα παιδιών ανέπτυξε τις αριθμητικές δεξιότητες με βάση τις παραδοσιακές μεθόδους που είχαν χρησιμοποιήσει οι εκάστοτε εκπαιδευτικοί μέσα στην τάξη.

Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα παιδιά που δεν συμμετείχαν σε κανένα από τα παιχνίδια, αλλά έμαθαν μέσα στην τάξη με τη βοήθεια του δασκάλου τους, σημείωσαν τις χαμηλότερες επιδόσεις σε αντίθεση με όσα παιδιά έλαβαν μέρος στα παιχνίδια με τα σύμβολα-αριθμούς που τα πήγαν λίγο καλύτερα και με εκείνα που χρησιμοποίησαν ένα συνδυασμό παιχνιδιών και ασκήσεων με τα δάχτυλα, τα οποία παρουσίασαν τα καλύτερα αποτελέσματα.

«Αυτή η μελέτη αποδεικνύει ότι τα δάχτυλα παρέχουν στα παιδιά μια γέφυρα μεταξύ διαφορετικών παραστάσεων των αριθμών, οι οποίες μπορεί να είναι είτε λεκτικές, είτε γραπτές ή συμβολικές. Ο συνδυασμός παιχνιδιών με αριθμούς με τη χρήση των δαχτύλων θα μπορούσε να αποτελέσει χρήσιμο εργαλείο για τους δασκάλους, ώστε να ενθαρρύνουν την κατανόηση των αριθμών από τα παιδιά», σημειώνει ο καθηγητής Tim Jay από το Πανεπιστήμιο Sheffield Hallam.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter