Το παιχνίδι αυτοκτονίας «Μοmo» τρομοκρατεί τα παιδιά μέσα από video της Πέππα

Η ανησυχία για το παιχνίδι αυτοκτονίας Momo μεγαλώνει, μετά από αποκαλύψεις που έκαναν μικρά παιδιά για εμφάνισή του σε δημοφιλή παιδικά video.

Οι hackers στοχεύουν videos της γουρουνίτσας Πέππα, η οποία είναι αγαπημένη ηρωίδα των μικρών παιδιών.

Ο τρομακτικός χαρακτήρας ενθαρρύνει τα παιδιά – αφού διακόπτει τα video που παρακολουθούν – να επικοινωνήσουν μαζί του στην εφαρμογή WhatsApp ή να προβούν σε συγκεκριμένες – επικίνδυνες – πράξεις.

Διαβάστε όλα όσα θέλετε να ξέρετε για το Momo εδώ

Δύο περιστατικά καταγράφησαν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα με παιδιά προσχολικής ηλικίας να δηλώνουν στους γονείς τους ότι ένας τρομακτικός χαρακτήρας με γουρλωτά μάτια και σώμα πουλιού, εμφανίστηκε στην οθόνη τους.

«Θα σκοτώσω την οικογένειά σου»

Συγκεκριμένα, ένα αγόρι 5 ετών, ο Harry Giblin, από την Βρετανία τρομοκρατήθηκε όταν η συγκεκριμένη φιγούρα εμφανίστηκε μπροστά στην οθόνη του και απείλησε ότι θα σκοτώσει όλη την οικογένειά του.

Ο μικρός έκρυψε το γεγονός από την μητέρα του για αρκετές μέρες, επειδή φοβόταν ότι η απειλή θα έβγαινε αληθινή.

Μάλιστα, η μητέρα του παιδιού σημείωσε ότι ο μικρός δεν την άφηνε να φύγει από κοντά του. Όταν της εξήγησε τι συνέβη και εκείνη σοκαρίστηκε:

«Καθίσαμε να μιλήσουμε και μου είπε ότι είχε δει αρκετές φορές τη Momo σε video στο Youtube. Μου είπε ότι ήταν μυστικό. του έλεγαν πως ήταν άτακτος και αν μιλήσει θα κάνουν κακό στην οικογένειά του».

Ο μικρός Harry, φαίνεται πως είναι θύμα ενός άρρωστου φαρσέρ, ο οποίος κατάφερε να ενσωματώσει σε παιδικά videos τον τρομακτικό χαρακτήρα του επικίνδυνου παιχνιδιού.

«Μπορεί να έρθει στα όνειρά σου και να σε σκοτώσει»

Ένα κορίτσι, 6 ετών από την Αμερική, η μικρή Bre-Andria Roussell παρακολουθούσε τα αγαπημένα της βίντεο με την Peppa Pig στο YouTube, όταν ξαφνική η Momo, εμφανίστηκε στην οθόνη της- και προσπάθησε να γίνει φίλη της.

«Είναι σαν εφαρμογή. Μπορείς να την καλέσεις και να της στείλεις μήνυμα και σου λέει ότι μπορείτε να γίνετε φίλες, αλλά αν πας στο σπίτι της θα σε σκοτώσει. Και δεν θέλω να μου συμβεί αυτό, οπότε βεβαιωθείτε ότι θα είστε όλοι ασφαλείς. Την είδα σε ένα βίντεο στο YouTube.

Μπορεί να έρθει στα όνειρά σου και να σε σκοτώσει. Αν την πάρεις τηλέφωνο θα στο κλείσει και θα σε πάρει εκείνη πίσω. Και εσύ μπορεί να μην απαντήσεις και τότε αρχίζει να σε τρομάζει και να σου ανοιγοκλείνει τα φώτα. Δεν το έκανα εγώ αυτό γιατί δεν θέλω να σκοτωθώ.», είπε το μικρό κορίτσι στην 27χρονη μητέρα του, η οποία δημοσίευσε στο Facebook τη συνομιλία τους για να ενημερώσει και άλλους γονείς.

Διαβάστε όλη την ιστορία της εδώ.

Παρόμοια περιστατικά έχουν αναφέρει και άλλοι γονείς, οι οποίοι μάλιστα μοιράστηκαν στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης φωτογραφίες από το πώς εμφανίζεται η Momo μπροστά στα παιδιά τους.