Το… πασχαλινό αυγό στον Δήμο Λακατάμιας και οι εξηγήσεις της Δημάρχου

Μεγάλος ντόρος είχε προκληθεί τις τελευταίες ημέρες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τον εορταστικό διάκοσμο του Δήμου Λακατάμιας, ο οποίος θα μπορούσε να χαρακτηριστεί… άκαιρος.

Η φωτογραφία με το πασχαλινό αυγό  δίπλα στους ταράνδους σε κεντρικό σημείο του Δήμου κάνει τον γύρο του διαδικτύου, αναγκάζοντας τη Δήμαρχο της περιοχής, κα. Χατζηπαπά να προβεί σε επεξηγηματική ανάρτηση για το τι συνέβη πραγματικά.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωσή της

«Η παραβατικοτητα, η ανευθυνότητα και η έλλειψη σεβασμού δυστυχώς έγιναν αιτία να κατηγορείται ο Δήμος Λακατάμιας και κάποιες εικόνες να προβάλλονται στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Ενημερώνω επίσημα και υπεύθυνα, (σίγουρα χιλιάδες Δημότες είδαν τον Χριστουγεννιάτικο διάκοσμο στα διάφορα σημεία της Λακατάμιας) ότι ο Χριστουγεννιάτικος στολισμός έγινε όπως επιβάλλεται και με τον απαραίτητο σεβασμό στη μεγάλη αυτή εορτή.

Δυστυχώς κάποιοι αποφάσισαν, παρανομώντας, να τοποθετήσουν ένα πασχαλινό αυγό στον κυκλικό κόμβο της οδού Ιωάννη Καποδίστρια. Το πού το βρήκαν δεν ξέρω, εξάλλου η κακόβουλη, ή ανόητη αυτή κίνηση έγινε μεταξύ των αργιών 25/12 (το βράδυ) και 26/12 (πρωΐ). Να ενημερώσω ότι όταν έγινε ο Πασχαλινός στολισμός (2019), κάποια από τα Πασχαλινά αυγά που τοποθετήθηκαν, είχαν κλαπεί και προφανώς έχουν χρησιμοποιηθεί για το λυπηρό αυτό συμβάν.

Να σημειώσω επίσης ότι στις 24/12/2019 κάποιοι προσπάθησαν να καταστρέψουν την Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση στην συμβολή των οδών Παντελή Κατελάρη και Μακαρίου. Συνεργείο του Δήμου άμεσα έκανε τις απαραίτητες επιδιορθώσεις. Το βράδυ στις 26/12 πάλιν έδρασαν κακόβουλα κάποιοι. Αυτή την φορά αφαίρεσαν από την Φάτνη φιγούρες.
Για όλα τα πιο πάνω ενημερώθηκε ο Αστυνομικός Σταθμός Λακατάμιας.

Ο Δήμος, επειδή κάποιοι άφησαν αιχμές για την υπηρεσία, διερευνά επίσης το συγκεκριμένο συμβάν.

Αν κάποιοι Δημότες έχουν στοιχεία, παρακαλώ όπως επικοινωνήσουν είτε με τον Αστυνομικό Σταθμό Λακατάμιας ή με εμένα προσωπικά.

Καταλήγοντας αναφέρω ότι ο Δήμος επιφυλάσσει όλα τα νόμιμα δικαιώματα του έναντι όσων έχουν εκμεταλλευτεί αυτό το γεγονός και προσπάθησαν με οποιοδήποτε τρόπο να εκθέσουν την Δήμαρχο, το Δημοτικό Συμβούλιο και το προσωπικό του Δήμου.

Δρ Φωτούλα Χατζήπαπα
Δήμαρχος Λακατάμιας»

Ο περιβόητος στολισμός

Η επίσημη ανακοίνωση όπως έγινε στο Facebook