Αρχική Σχολή Γονέων Το περιβάλλον στο οποίο μεγαλώνει ένα παιδί επηρεάζει τις μελλοντικές του σχέσεις για πάντα

Το περιβάλλον στο οποίο μεγαλώνει ένα παιδί επηρεάζει τις μελλοντικές του σχέσεις για πάντα

Το περιβάλλον στο οποίο μεγαλώνει ένα παιδί επηρεάζει τις μελλοντικές του σχέσεις για πάντα

Στη διάρκεια της ζωής μας θα αντιμετωπίσουμε πολλές δυσκολίες και αυτό είναι κάτι που όλοι γνωρίζουμε καλά. Οι σχέσεις μας είτε αφορούν τον επαγγελματικό είτε τον προσωπικό τομέα της ζωής μας δεν είναι εύκολες και χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια και υπομονή για να λειτουργήσουν.

Μια πρόσφατη έρευνα, όμως, η οποία δημοσιεύτηκε στο Psychological Science, διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι εκείνοι που μεγάλωσαν σε ένα περιβάλλον ζεστό και υποστηρικτικό ανέπτυξαν δυνατότερες σχέσεις και ήταν καλύτεροι στο να διαχειρίζονται τα συναισθήματά τους. Συμπέρασμα το οποίο οδηγεί πολλούς ερευνητές στο να αναρωτηθούν αν τα προσόντα εκείνα που απαιτούνται για να τα καταφέρουμε στη ζωή αποκτιούνται κατά τη διάρκεια της παιδικής ηλικίας.

Η έρευνα έγινε σε τρία μέρη

Ξεκίνησε το 1938 και επικεντρώθηκε στη ζωή φοιτητών και εφήβων, στους οποίους έκανε ερωτήσεις για την ποιότητα της οικογενειακής ζωής τους. Στη συνέχεια οι ερευνητές μίλησαν με τους ίδιους ανθρώπους όταν διένυαν την μέση ηλικία τους για να αξιολογήσουν πόσο καλά μπορούσαν να διαχειριστούν τα συναισθήματά τους – κυρίως τα αρνητικά.

Στο τελευταίο κομμάτι της έρευνας οι ίδιοι άνθρωποι – που πλέον φτάνουν τα 80 έτη τους – εξετάστηκαν για να καταλάβουν οι ερευνητές κατά πόσο ήταν πιστοί στους συντρόφους τους.

Ανεξάρτητα από κοινωνικούς και οικονομικούς παράγοντες, διαπιστώθηκε ότι οι συμμετέχοντες εκείνοι που μεγάλωσαν σε ένα πιο ζεστό και ευγενικό οικογενειακό περιβάλλον κατέφευγαν σε καλύτερες στρατηγικές για να αντιμετωπίζουν τα αρνητικά τους συναισθήματα, όχι μόνο στην διάρκεια της μέσης ηλικίας, αλλά και τώρα που είχαν πια μεγαλώσει αρκετά. Ένιωθαν, επίσης, μεγαλύτερη ασφάλεια δίπλα στους συντρόφους τους.

Και μπορεί η συγκεκριμένη έρευνα να επικεντρώθηκε κυρίως στο αντρικό φύλο, αποτελεί όμως πραγματικότητα για όλους το γεγονός ότι μια ζεστή και γεμάτη αγάπη παιδική ηλικία οδηγεί σε καλύτερες σχέσεις μετέπειτα στη ζωή.

Άλλωστε, αυτό δεν είναι κάτι που χρειάζεται απόλυτα επιστημονική απόδειξη. Όποιος έχει περάσει δύσκολα παιδικά χώρια και δεν γνώρισε την αποδοχή και την αγάπη από τους δικούς του, είναι πολύ πιθανό να μπορεί να σας επιβεβαιώσει ότι η ζεστή συμπεριφορά προς τα παιδιά οδηγεί σε ζεστές και αληθινές σχέσεις και στην ενήλικη ζωή…

πηγή: scarymommy.com


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter