Το πιο δροσερό απογευματινό και θρεπτικό καλοκαιρινό σνακ θα το φτιάξετε εσείς!

Ο καιρός θυμίζει όλο και περισσότερο καλοκαίρι. Η θερμοκρασία ανεβαίνει, ο ήλιος γίνεται πιο ζεστός και τα παιδιά μας -είναι σίγουρο- ότι από εδώ και πέρα θα ζητούν διαρκώς ένα συγκεκριμένο γλύκισμα, που δεν είναι άλλο από το παγωτό.

Η περίοδος του παγωτού, λοιπόν, έφτασε και αν δεν θέλετε τα παιδιά σας να το καταναλώνουν καθημερινά, μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας δροσερό σνακ, επιλέγοντας θρεπτικά υλικά της αρεσκείας σας, τα οποία όμως λατρεύουν και τα παιδιά.

Τα ξυλάκια μπανάνας με σοκολάτα, φράουλες και γιαούρτι που σας παρουσιάζουμε παρακάτω είναι μια πολύ γευστική και δροσερή εναλλακτική λύση για το απογευματινό, καλοκαιρινό σνακ των παιδιών.

Ξυλάκια μπανάνας με φράουλες, γιαούρτι και σοκολάτα

Υλικά:

2 μπανάνες

4 μεγάλες φράουλες

100γρ. γιαούρτι

200γρ. μαύρη σοκολάτα

1 κουταλιά της σούπας πολύχρωμη τρούφα

4 ξυλάκια παγωτού

Εκτέλεση: Ξεφλουδίστε τις μπανάνες και κόψτε τις άκρες έτσι ώστε να τις κάνετε πιο «μυτερές». Στη συνέχεια κόψτε τις σε 4 ίσια κομμάτια. Σε κάθε ξυλάκι τοποθετήστε πρώτα μία φράουλα (αφού την έχετε πλύνει καλά και έχετε κόψει το κοτσάνι) και συνεχίστε με 2 κομμάτια μπανάνας και κλείστε ξανά με μία φράουλα (προσέξτε να αφήνετε λίγο περιθώριο στην άκρη του κάθε ξυλακίου για να μπορείτε να πιάνετε μετά το παγωτό σας).

Όταν όλα τα ξυλάκια σας έχουν γεμίσει τοποθετήστε τα σε ένα ταψί με χαρτί ψησίματος και βάλτε το στην κατάψυξη για μία ώρα, χωρίς να το σκεπάσετε.

Όταν παγώσουν, βουτήξτε τα ξυλάκια στο γιαούρτι μέχρι να καλυφθούν οι μπανάνες. Προσοχή! Οι φράουλες πρέπει να μείνουν καθαρές, γι’ αυτό πριν βαφτίσετε τις μπανάνες στο γιαούρτι βγάλτε την μία φράουλα από το ξυλάκι και επανατοποθετήστε τη όταν τελειώσετε με τις μπανάνες. Ξαναβάλτε τα στο ταψί και αφήστε τα στην κατάψυξη μέχρι το γιαούρτι να «σταθεί».

Λιώστε τη σοκολάτα και βουτήξτε μέσα της τα ξυλάκια με τις μπανάνες (μπορείτε να τα βουτήξετε ολόκληρα ή και μισά). Ραντίστε με την πολύχρωμη τρούφα και περιμένετε μέχρι η σοκολάτα να σταθεροποιηθεί. Μπορείτε να τοποθετήσετε τα ξυλάκια σας και πάλι στο ψυγείο ή να τα καταναλώσετε αμέσως!