«Το σημάδι στο δέρμα του μωρού μου δεν ήταν απλό έκζεμα, αλλά κάτι πολύ πιο επικίνδυνο»

Η μαμά, Rhian Brace, μοιράστηκε την ιστορία της στο Lovewhatmatters.com, σε μια προσπάθεια να αφυπνίσει τους γονείς και να τους ενημερώσει για ένα πολύ σοβαρό θέμα υγείας που μπορεί να προκύψει με τα μωράκια τους και να τους «ξεγελάσει», όπως συνέβη στη δική της περίπτωση.

Διαβάστε ακόμη: Το εξαιρετικά σοβαρό και επικίνδυνο σύμπτωμα για την υγεία των μωρών που πολλοί μπορεί να αγνοούμε

«Έλαβα χιλιάδες μηνύματα σχετικά με τα σημάδια και τα συμπτώματα του μωρού μου , Ernie, και αυτά ήταν που με ώθησαν στο να γράψω τελικά το τι συνέβη και να το μοιραστώ δημοσίως.

Ο Ernie δεν ανέβασε πυρετό. Οι συνήθειες του ύπνου του δεν άλλαξαν  και έτρωγε κανονικά, όπως έκανε πάντα. Η μόνη ένδειξη που είχαμε ήταν μια ένα πολύ μικρό σημαδάκι –σαν τελεία- στο πίσω μέρος του κεφαλιού του. Μετά από το πρώτο μπάνιο το σημαδάκι αυτό “έσκασε” απελευθερώνοντας ένα υπόλευκο υγρό, το οποίο καθάρισα προσεκτικά για να αποφύγω εξάπλωσή του.

Τρεις ημέρες μετά άλλα 4 σημάδια είχαν παρουσιαστεί, ενώ μέσα σε ένα βράδυ αυτά αυξήθηκαν στα 6! Όλα έμοιαζαν με μολυσμένα τσιμπήματα ή σπυράκια.

Δεν έχασα άλλο χρόνο και επισκέφτηκα ξανά τους γιατρούς. Στην πρώτη επικοινωνία μαζί τους μου είπαν ότι επρόκειτο για έκζεμα».

Η τελική διάγνωση

«Οι γιατροί εξέτασαν το μωρό λίγο αργότερα την ίδια μέρα και του έκαναν αμέσως εισαγωγή στο νοσοκομείο. Τρεις μέρες μετά την εισαγωγή, είχαμε επιτέλους διάγνωση: το μωρό είχε έρπη.

Μπορεί να ακούγεται απλό και πολλοί να πιστεύουν ότι περνά με αντιβίωση, όπως το απλό κρυολόγημα, αλλά δεν είναι έτσι.

Ο έρπης μπορεί να είναι το ίδιο θανατηφόρος με την μηνιγγίτιδα, αφού αν δεν διαγνωστεί γρήγορα και δεν λάβει τη σωστή θεραπεία, υπάρχει ενδεχόμενο να “επιτεθεί” στον εγκέφαλο και τα πνευμόνια του παιδιού και να προκαλέσει πολύ σοβαρές βλάβες.

Δύο εβδομάδες μετά τη διάγνωση, ο Ernie έχει –ευτυχώς- τελειώσει με την αγωγή, αλλά δεν έχει ξεφορτωθεί τα σημάδια. Πρέπει να ακολουθήσει 6μηνη αγωγή με φάρμακα στο σπίτι και δεκάδες ιατρικά ραντεβού για να είμαστε σίγουροι ότι ο ιός εξαλείφθηκε πλήρως.

Μας είπαν ότι αν μέχρι ο Ernie να γίνει ενός ο ιός δεν ξαναεμφανιστεί, τότε σημαίνει ότι το παιδί δεν διατρέχει κίνδυνο».