Αρχική InfoMommy Νέα Το σκίτσο που δείχνει τα εμπόδια των εργαζόμενων μαμάδων κάνει σήμερα τον γύρο του κόσμου

Το σκίτσο που δείχνει τα εμπόδια των εργαζόμενων μαμάδων κάνει σήμερα τον γύρο του κόσμου

Το σκίτσο που δείχνει τα εμπόδια των εργαζόμενων μαμάδων κάνει σήμερα τον γύρο του κόσμου

Αν αναζητάτε μια πολύ απλή απεικόνιση του πόσο δύσκολο είναι να είσαι γυναίκα, μαμά και καριερίστα… μόλις βρήκατε το πιο ακριβές σκίτσο. Το έφερε στο φως της δημοσιότητας πριν από μερικές ημέρες ο Ινδός επιχειρηματίας, απόφοιτος του Harvard και δισεκατομμυριούχος, Anand Mahindra, ο οποίος το δημοσίευσε στον λογαριασμό του στο twitter, γράφοντας από κάτω το εξής:

«Βοηθούσα με το baby sitting του ενός έτους εγγονού μου τις προάλλες και συνειδητοποίησα τη σκληρή πραγματικότητα αυτής της εικόνας. Χαιρετίζω κάθε εργαζόμενη γυναίκα και αναγνωρίζω, ότι οι επιτυχίες της την έχουν αναγκάσει να καταβάλλει πολύ περισσότερη προσπάθεια, από τον κάθε άνδρα αντίστοιχό της».

Το σκίτσο, το οποίο έχει σχεδιάσει ο Περουβιανός πολιτικός σκιτσογράφος Carlin, είναι απλό, αλλά με πολύ δυνατό μήνυμα: Δείχνει 3 άνδρες και 3 γυναίκες, σε θέση εκκίνησης, στην πρώτη γραμμή ενός στίβου. Οι άνδρες έχουν μπροστά τους ανοιχτό πεδίο, ενώ οι γυναίκες μπλοκάρονται από τις ατελείωτες δουλειές του σπιτιού, το πλύσιμο και άπλωμα των ρούχων, το σιδέρωμα, το μαγείρεμα… και σα να μην έφταναν όλα αυτά, χρειάζεται να φορούν φούστες και γόβες!

Αμέτρητες έρευνες δημοσιεύονται το τελευταίο διάστημα που αποδεικνύουν ακριβώς αυτό: Ότι οι γυναίκες κουράζονται πολύ περισσότερο, ότι πέρα από όλες τις δουλειές αναλαμβάνουν και τον συναισθηματικό φόρτο της οικογένειας, άλλες δείχνουν ότι οι μπαμπάδες γενικά είναι πιο χαρούμενοι γονείς από τις μαμάδες, για να μην αναφερθεί, ότι όταν οι άνδρες κάνουν όλα αυτά που κατά κανόνα κάνουν οι γυναίκες αντιμετωπίζονται ως… ήρωες!

Αμέτρητες ήταν οι αντιδράσεις κάτω από το tweet του Ινδού επιχειρηματία, οι περισσότερες εκ των οποίων από γυναίκες που έδειξαν ότι εκτιμούν έστω και αυτή την αναγνώριση, ενώ ευτυχώς δεν ήταν λίγοι και οι άνδρες που είπαν ότι βοηθούν και εκείνοι με τις δουλειές του σπιτιού.

Πηγή: scarymommy.com


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter