Το σχολείο του γιου μου απαγόρευσε στους γονείς τα κινητά και πολύ καλά έκανε

Τι είναι αυτό που θυμάστε περισσότερο από την τελευταία συνάντηση γονέων που είχατε; Το κλίμα; Μήπως οι παρατηρήσεις για τα παιδιά; Ή το ύφος της δασκάλας;

Μία μαμά δύο παιδιών  εντυπωσιάστηκε στην τελευταία συνάντηση γονέων που είχε στον παιδικό σταθμό του γιου της από μια «εντολή» που έδωσαν οι δάσκαλοι για τη συμπεριφορά των παιδιών, αλλά κυρίως των… γονιών τους!

Διαβάστε την ιστορία της και πείτε μας, πώς σας φαίνεται αυτός ο κανόνας;

«Πριν λίγους μήνες, στην έναρξη της σχολικής χρονιάς, βρέθηκα στην συγκέντρωση γονέων του παιδικού σταθμού του γιου μου. Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που παρακολούθησα μια τέτοια συγκέντρωση στο συγκεκριμένο σχολείο, καθώς η κόρη μου φοιτούσε εκεί για δύο χρόνια. Οπότε ήξερα ακριβώς τι θα ειπωθεί και απλώς παρακολουθούσα σκεπτόμενη το πρόγραμμα της υπόλοιπης μέρας.

Τις σκέψεις μου διέκοψε μια φράση που άκουσα και δεν ταίριαζε καθόλου σε παιδικό σταθμό. “Απαγορεύονται τα κινητά στον χώρο του σχολείου.” “Μα, έχουν τα 5χρονα κινητό;”, σκέφτηκα αμέσως. “Αν ο υπεύθυνος σας δει να ασχολείστε με το κινητό την ώρα που αφήνετε ή παίρνετε το παιδί από το σχολείο, θα σας ζητήσει να το κρύψετε, ενώ αν η παρατήρηση είναι συνεχής, τότε θα σας παίρνουν το κινητό.” Στην αρχή προσβλήθηκα. Μα τι έλεγε; Και για τι έβαζε αυτό το όριο στους γονείς; Θεωρούσε ότι ενδιαφερόμαστε περισσότερο για τα κοινωνικά δίκτυα και όχι τα παιδιά μας; Η εξήγησή της, όμως, με επανέφερε στην πραγματικότητα.

“Έχετε λίγα λεπτά, αλλά κυρίως μετά το σχολείο για να μιλήσετε ουσιαστικά με τα παιδιά σας. Όταν βγαίνουν από την τάξη επιθυμούν όσο τίποτα άλλο να σας μιλήσουν για όσα έκαναν μέσα στην ημέρα. Τις ζωγραφιές τους, τις χειροτεχνίες τους, τα παιχνίδια τους, τους φίλους τους. Μετά από λίγο εκείνο ή εσείς θα ασχοληθείτε με κάτι άλλο και ο ουσιαστικός χρόνος που θα περάσετε μαζί θα είναι ελάχιστος”.

Από την εμπειρία μου και από όσα έβλεπα και ζούσα καθημερινά ήξερα ότι είχε δίκιο. Ο γιος μου πηγαίνει στο σχολείο με ένα παιδάκι από τη γειτονιά και έχουμε συνεννοηθεί με την μητέρα του ορισμένες μέρες μέσα στην εβδομάδα να παραλαμβάνω εγώ τα παιδιά και κάποιες άλλες εκείνη.

Τις ημέρες που πηγαίνω εγώ στο σχολείο για να πάρω τα παιδιά ο γιος μου βγαίνει ενθουσιασμένος από το σχολείο φωνάζοντας για το τι έκανε μέσα στην ημέρα, πόσα παιχνίδια έπαιξε, πόσα τραγούδια είπαν και γενικά όλα όσα συνέβησαν για να περάσει μετά από 5 λεπτά ακριβώς στο τι θα κάνει στα γενέθλιά του που είναι σε 3 μήνες! Όταν όμως επιστρέφει στο σχολείο μαζί με την γειτόνισσά μου, 10 λεπτά αφού σχολάσει, και τον ρωτώ πώς ήταν η μέρα του μου απαντά με ένα απλό… “όλα καλά”.

Φυσικά, αυτό δεν έχει να κάνει με τα κινητά, αλλά θυμηθείτε πόσες φορές η προσοχή σας είχε αποσπαστεί από κάποιο video ή κάποια φωτογραφία στο κινητό. Πόσες φορές απαντούσατε σε κάποιο μήνυμα στην ομαδική συζήτηση με τις φίλες σας. Προσωπικά, θυμήθηκα πολλές φορές που έκανα κάτι τέτοιο.

Ανήκω και εγώ σε αυτούς τους γονείς και ο κανόνας για τα κινητά, θεωρώ, είναι μια υπενθύμιση για το πόσο γρήγορα ο καιρός κυλά και το πόσο γρήγορα τα μικρά μας θα μεγαλώσουν και θα γίνουν εκείνα που θα μας “αγνοούν” παίζοντας με τα κινητά τους.

Αυτός ο κανόνας έγινε για να μας θυμίσει πώς ακόμα και οι μικρές καθημερινές στιγμές είναι σημαντικές για τη σημασία της σχέσης μας με τα παιδιά. Και για να συνοψίσω, θα βάλω στην άκρη το κινητό μου χωρίς παράπονα και είμαι και πολύ χαρούμενη που κάποιος μου το θύμισε….».

πηγή: popsugar.com