Το συγκλονιστικό video που υπενθυμίζει ότι τη σιωπή για την παιδική κακοποίηση τη σπουν οι ενήλικες!

Το φαινόμενο της παιδικής κακοποίησης τείνει – δυστυχώς – να γίνει… συνήθεια. Καθημερινά ακούμε και διαβάζουμε για σεξουαλικές επιθέσεις με μόνα θύματα τα παιδιά και ηθικό αυτουργό την κοινωνία των ενηλίκων που δεν σπα τη σιωπή της.

Η καμπάνια «Start to talk» από το Συμβούλιο της Ευρώπης για την ευαισθητοποίηση σχετικά με το ενδεχόμενο σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών στον αθλητισμό, ξεκίνησε τον χειμώνα του 2019 και το video που τη συνοδεύει πρέπει όλοι ,είτε ασχολούνται είτε όχι με τον αθλητιμό, να το δουν.

Το μήνυμα που μεταφέρει είναι πολύ δυνατό και ιδιαιτέρως σημαντικό, καθώς μας υπενθυμίζει ότι για να σπάσει η σιωπή και να πάψουν τα παιδιά να φοβούνται, πρέπει πρώτα εμείς οι ενήλικες να αναλάβουμε δράση και να μιλήσουμε, για να τα  προστατεύσουμε.

Με δεδομένο ότι 1 στα 5 παιδιά στην Ευρώπη και 1 στα 4 παιδιά στην Κύπρο κακοποιείται ή παρενοχλείται σεξουαλικά, αυτό το video αξίζει να το δούμε και το μήνυμά του αξίζει να το μεταφέρουμε σε όσους γνωρίζουμε.

Είτε είσαι ενήλικας είτε παιδί, αν ανησυχείς για κάποιον ανήλικο, αν γνωρίζεις ότι ένα παιδί είναι σε κίνδυνο, αν εσύ ο ίδιος είσαι θύμα, μίλα! Σπάσε τη σιωπή!

Δείτε το video