Αρχική InfoKids Διατροφή & Fitness Το ταξίδι των τροφών στο σώμα μας

Το ταξίδι των τροφών στο σώμα μας

Το ταξίδι των τροφών στο σώμα μας

Το φαγητό που τρως κάνει ένα μεγάλο ταξίδι μέσα στο σώμα σου. Ο τρόπος με τον οποίο το σώμα σου επεξεργάζεται την τροφή λέγεται πέψη. Ένα μέρος της τροφής χωνεύεται και μετατρέπεται σε ενέργεια για να διατηρείται το σώμα σου ενεργό. Οι θρεπτικές ουσίες που παίρνεις από τις τροφές βοηθούν το σώμα σου να αναπτυχθεί, να είναι υγιές και να αυτοθεραπεύεται. Η υπόλοιπη τροφή, που δεν χωνεύεται, αποβάλλεται από το σώμα μέσω του λεπτού και του παχέος εντέρου.

Όταν η αλεσμένη τροφή φτάνει στο στομάχι σου, συνθλίβεται και μετατρέπεται σε ένα πηχτό υγρό. Το υγρό αυτό μεταφέρεται στη συνέχεια στο λεπτό έντερο, από όπου τα άχρηστα υπολείμματα θα κατευθυνθούν προς το παχύ έντερο και στα συνέχεια αποβάλλονται από τον οργανισμό. Τα θρεπτικά συστατικά της τροφής περνούν στο αίμα και διανέμονται σε όλο το σώμα.

Όταν καταπίνεις την τροφή, δυνατοί μύες τη συμπιέζουν κατά μήκος του πεπτικού συστήματος. Αυτή η διαδικασία λέγεται περίσταλση.

Η τροφή σου δίνει ενέργεια, την οποία μετράμε σε θερμίδες. Μερικές τροφές είναι πιο θρεπτικές από άλλες. Τα λίπηκρατούν το σώμα σου ζεστό, αλλά χρειάζεσαι μόνο μια μικρή ποσότητα. Οι τροφές που περιέχουν πρωτεΐνες βοηθούν το σώμα σου να θεραπεύεται μόνο του, έτσι καλό είναι να τρως πολλές από αυτές. Οι τροφές που είναι πλούσιες σε υδατάνθρακες σου δίνουν ενέργεια και είναι σημαντικές για τη διατροφή σου. Οι βιταμίνες, τα μέταλλα και οι φυτικές ίνες διατηρούν το σώμα σου υγιές. Τρώγε πολλά φρέσκα φρούτα κα λαχανικά κάθε μέρα.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter