Το Υπουργείο Παιδείας διερευνά πέντε περιστατικά τύπου «Μπλε Φάλαινας»

Πέντε συνολικά περιστατικά ερευνά το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, προκειμένου να διαπιστώσει αν σχετίζονται με το επικίνδυνο διαδικτυακό παιχνίδι «Μπλε Φάλαινα». Αυτά τα περιστατικά καταγράφηκαν τις τελευταίες δύο ημέρες και αφορούν μαθητές της Δημοτικής και της Μέσης Εκπαίδευσης, όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ η προϊστάμενη της Υπηρεσίας Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού κα. Έλλη Ηλιάδου.

Η ίδια τόνισε ότι το Υπουργείο Παιδείας βρίσκεται σε εγρήγορση και λαμβάνει μέτρα για την αντιμετώπιση της κατάστασης. Μάλιστα, σημείωσε ότι ήδη εφαρμόζονται δράσεις και προληπτικά προγράμματα σε όλα τα επίπεδα της εκπαίδευσης, Δημοτικής και Μέσης, με στόχο την ενδυνάμωση και ενίσχυση των προστατευτικών παραγόντων που μειώνουν τη συμμετοχή των μαθητών σε επικίνδυνες δραστηριότητες στο διαδίκτυο, όπως είναι το παιχνίδι της «Μπλε Φάλαινας».

Επιπλέον, το Υπουργείο προτίθεται να προβεί σε δημόσια ανακοίνωση με την οποία θα ενημερώνει τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς για την επικινδυνότητα αυτού του παιχνιδιού και θα ζητά τη βοήθεια τους για την πάταξη του φαινομένου.

«Τονίζουμε στους εκπαιδευτικούς να είναι δίπλα στα παιδιά που έχουν κάποια συναισθηματικά προβλήματα και να τα παρακολουθούν, προκειμένου να παρεμβαίνουν έγκαιρα και να τους προσφέρουν την αναγκαία βοήθεια, ενημερώνοντας ταυτόχρονα τους γονείς και τους ειδικούς», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας κ. Ανδρέας Αγγελίδης, ανέφερε ότι μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει οποιαδήποτε καταγγελία σε σχέση με αυτό το φαινόμενο που τυγχάνει στενής παρακολούθησης από το Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Ο κ. Αγγελίδης προέτρεψε το κοινό και ιδιαίτερα τους γονείς, όταν και εφόσον πέσει στην αντίληψη τους οτιδήποτε που μπορεί να σχετίζεται με αυτό το επικίνδυνο φαινόμενο, να προβαίνουν άμεσα σε καταγγελία για να διερευνάται.