Αρχική InfoKids Νέα To Καραϊσκάκειο Ίδρυμα και η Ελπίδα ενώνουν τις δυνάμεις τους για να νικήσουν τον παιδικό καρκίνο

To Καραϊσκάκειο Ίδρυμα και η Ελπίδα ενώνουν τις δυνάμεις τους για να νικήσουν τον παιδικό καρκίνο

To Καραϊσκάκειο Ίδρυμα και η Ελπίδα ενώνουν τις δυνάμεις τους για να νικήσουν τον παιδικό καρκίνο

Μια σπουδαία γέφυρα συνεργασίας, με στόχο την προσφορά στον συνάνθρωπο, δημιουργήθηκε ανάμεσα στον Σύλλογο Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ» και το «Καραϊσκάκειο Ίδρυμα» Κύπρου.

Το πρώτο βήμα αυτής της σημαντικής συνεργασίας έγινε με την πραγματοποίηση μιας εκδήλωσης «αδελφοποίησης» των δύο σωματείων στη Λευκωσία, την Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2018, παρουσία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κυρίου Νίκου Αναστασιάδη, και της συζύγου του, κυρίας Άντρης Αναστασιάδη.

Με πρωτοβουλία της Προέδρου του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ» κυρίας Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη και της Προέδρου του Δ.Σ. του «Καραϊσκάκειου Ιδρύματος» Κύπρου Δρ. Πόπης Κανάρη τα δύο Σωματεία έθεσαν τις βάσεις για την δημιουργία μίας συνεργασίας για την αντιμετώπιση του παιδικού καρκίνου.

Στο πλαίσιο αυτό, η κυρία Βαρδινογιάννη τόνισε ότι θα υπάρχει συνεργασία με την Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ» για τα παιδιά από την Κύπρο που χρειάζονται νοσηλεία, ενώ τα αποθεραπευμένα παιδιά θα μπορούν να φιλοξενηθούν και στην θεραπευτική κατασκήνωση που διοργανώνει κάθε χρόνο η «ΕΛΠΙΔΑ». «Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για την συγκινητική αυτή εκδήλωση αγάπης για τα παιδιά με καρκίνο που έρχεται να προστεθεί ως κρίκος στην αλυσίδα αλληλεγγύης, η οποία εκτείνεται από την Κύπρο ως την Ελλάδα και αγκαλιάζει τους λαούς μας, κρατώντας τους αδελφικά δεμένους από τα πέρατα των αιώνων», ανέφερε η κυρία Βαρδινογιάννη κατά την ομιλία της.

Από την πλευρά της, η Δρ. Πόπη Κανάρη δήλωσε ότι αυτή η γέφυρα συνεργασίας έχει μεγάλη σημασία για τους συνανθρώπους μας, σε Ελλάδα και Κύπρο, που έρχονται αντιμέτωποι με τον καρκίνο. Η κυρία Κανάρη μάλιστα βράβευσε την κυρία Βαρδινογιάννη για το έργο και την προσφορά της, λέγοντας ότι αποτελεί μεγάλη τιμή για το «Καραϊσκάκειο Ίδρυμα» να συνεργάζεται με ένα Σωματείο με την ιστορία προσφοράς της «ΕΛΠΙΔΑΣ».

Η Πρόεδρος του Δ.Σ. του «Καραϊσκάκειου Ιδρύματος» βράβευσε επίσης και την κυρία Άννα Παπαγιάννη για την σημαντική της συνεισφορά στην θεμελίωση και στη δημιουργία αυτής της συνεργασίας.

Στην εκδήλωση «αδελφοποίησης» των δύο σωματείων, όπου μέσα από βίντεο παρουσιάστηκε η μεγάλη τους δράση, προκαλώντας τεράστια συγκίνηση στον κόσμο, το «παρών» έδωσαν εκπρόσωποι του πολιτικού και διπλωματικού χώρου, εκπρόσωποι των ΜΜΕ, επικεφαλής ανθρωπιστικών οργανώσεων, ενώ σημαντική ήταν και η παρουσία 100 μελών και του Διοικητικού Συμβουλίου της «ΕΛΠΙΔΑΣ». Αμέσως μετά ακολούθησε μια μουσική εκδήλωση, όπου τραγούδησε η γνωστή καλλιτέχνης κυρία Μελίνα Ασλανίδου, ενώ πραγματοποιήθηκε και λαχειοφόρος αγορά με έργα τέχνης, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν για τους σκοπούς των δύο Σωματείων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το «Καραϊσκάκειο Ίδρυμα» είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός, με Υψηλή Προστάτιδα την Πρώτη Κυρία της Κύπρου κυρία Άντρη Αναστασιάδη, που αρχικά συστάθηκε με κύριο στόχο την οργάνωση και διαχείριση ενός Αρχείου Δοτών Μυελού των Οστών. Μέσα από στοχευμένες δράσεις, το «Καραϊσκάκειο Ίδρυμα» έχει καταφέρει να εγγράψει τον μεγαλύτερο αριθμό εθελοντών δοτών μυελού των οστών στον κόσμο, σε αναλογία με τον γενικό πληθυσμό της Κυπριακής Δημοκρατίας. Σήμερα, θέτοντας ένα δυναμικό όραμα «για ένα κόσμο χωρίς λευχαιμία», συνδυάζει τον εθελοντισμό και την εξειδικευμένη επιστημονική υποστήριξη, εξυπηρετώντας αποτελεσματικά και άμεσα, τις ανάγκες των ασθενών με αιματολογικές κακοήθειες.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
+30 210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.com.cy

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.com.cy

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Design by | WebOlution & Powered by | Access Point
Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.


Όλα όσα αφορούν εσάς και το παιδί σας
τώρα στο e-mail σας

Εγγραφή στο Newsletter