Τραγική είδηση: Νεκρός ο άντρας που έπεσε από σκαλωσιά στη Λεμεσό – Ποιος ήταν ο Ελληνοκύπριος εργάτης

Άλλη μια τραγωδία ήρθε για να συμπληρώσει τις δυσάρεστες ειδήσεις των τελευταίων ημερών. Ο άντρας, ο οποίος υπέστη ατύχημα στον εργασιακό του χώρο, πέφτοντας από σκαλωσιά σε οικοδομή, δυστυχώς, δεν άντεξε και υπέκυψε στα τραύματά του.

Σε θανατηφόρο, εξελίχθηκε, λοιπόν, το εργατικό ατύχημα στη Λεμεσό, με θύμα τον 63χρονο οικοδόμο, Δημήτρη Γεωργίου, τέως κάτοικο Συν. Κολοσσιού. Ο άτυχος εργάτης έχασε τη ζωή του μετά από πτώση που είχε από σκαλωσιά σε εργοτάξιο Λινόπετρα όπου εργαζόταν.

Ο 63χρονος βρισκόταν σε σκαλωσιά στον τέταρτο όροφο οικοδομής στη Λινόπετρα όταν, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, πλατφόρμα στην οποία στεκόταν και εκτελούσε εργασίες, υποχώρησε και έπεσε στο κενό, από ύψος περίπου 10 μέτρων.

Μετά το ατύχημα στη σκηνή έσπευσαν μέλη της Αστυνομίας αλλά και του Γραφείου Επιθεώρησης Εργασίας για διερεύνηση των συνθηκών κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το θανατηφόρο εργατικό ατύχημα.

Σε δηλώσεις που έκανε ο Επιθεωρητής του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας, Κύπρος Κύπρου, από τη σκηνή του θανατηφόρου, ανέφερε ότι «πρόκειται για πτώση ενός εργαζομένου και συγκεκριμένα ενός καλουψιη, ο οποίος ασχολείτο με την αφαίρεση καλουπιων από ύψος 10 μέτρων και δυστυχώς από την πτώση επήλθε ο θάνατο του».

Δεν τηρούνταν τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας στο εργοτάξιο

Από τις πρώτες ενδείξεις, ανέφερε ο κ. Κύπρου, φαίνεται ότι δεν τηρήθηκαν τα μέτρα ασφαλείας ενώ δεν υπήρχαν τα κατάλληλα δάπεδα εργασίας και ο κατάλληλος εξοπλισμός.

«Πατούσε σε μια μεταλλική πλατφόρμα η οποία βρισκόταν στην σκαλωσιά η οποία δεν παρείχε κατάλληλο και ασφαλές δάπεδο εργασίας.  Δεν ήταν στερεωμένη, δεν είχε επαρκές πλάτος δεν είχε πλευρική προστασία», δήλωσε ο Επιθεωρητής.

Μετά το ατύχημα δόθηκε προφορικά και θα δοθεί και γραπτά ειδοποίηση απαγόρευσης εργασίας στη συγκεκριμένη ανεγειρόμενη οικοδομή, ενώ πρόσθεσε, θα επιτρέπετε μόνο να γίνουν εργασίας για βελτίωση των επιπέδων και θα ξαναρχίσουν αν ανάλογα με τα συμπεράσματα θα είναι και οι μελλοντικές ενέργειες.

Φωτογραφίες από το σημείο