Τραγικό: Οικογένεια αναγκάστηκε να χωριστεί εξ’ αιτίας του κοροναϊού

Διαστάσεις πανδημίας φέρεται να παίρνει η εξάπλωση του κοραναϊού, ο οποίος ξεκίνησε από την Κίνα και έχει φτάσει μεχρι και την Ευρώπη, με 4 επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Γερμανία.

Εχθές, ένα πολύ ευχάριστο γεγονός έγινε και μας έδωσε ελπίδα. Μία 27χρονη γυναίκα, πιθανότατα φορέας του ιού, έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο μωράκι στην πόλη Ουχάν της Κίνας, το επίκεντρο της ασθένειας.

Σήμερα, δυστυχώς, τα πράγματα δεν είναι τόσο αισιόδοξα καθώς τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού αυξήθηκαν, τα μέτρα προστασίας έγιναν εντονότερα και μία οικογένεια αναγκάστηκε να χωριστεί, λόγω του ιού.

Το ταξίδι της οικογένειας και ο χωρισμός

Μια οικογένεια από τη Βρετανία, που έχει παγιδευτεί στο επίκεντρο της επιδημίας του κοροναϊού, ζει έναν εφιάλτη: ο πατέρας και η κόρη μπορούν να επαναπατριστούν, όχι όμως και η μητέρα.

Η Σίντι Σιντλ ταξίδεψε στην επαρχία Χουμπέι, στην Κίνα, με τον σύζυγό της, Τζεφ και την 9χρονη κόρη τους, Τζασμίν, για τον εορτασμό του νέου σεληνιακού έτους με την οικογένειά της στο χωριό Χονγκτού.

Τώρα, ενώ πολλές χώρες έχουν ξεκινήσει ήδη να απομακρύνουν τους πολίτες τους από την περιοχή, καθώς, αυξάνονται οι θάνατοι και τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κοροναϊού, το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών ενημέρωσε την Σιντλ ότι από τη στιγμή που έχει κινεζικό διαβατήριο, δεν μπορεί να της επιτραπεί η επιβίβαση στο αεροσκάφος που θα σταλεί για την εκκένωση των Βρετανών.

«Το κεφάλι μου γυρίζει. Είναι τρομερό. Αυτό το μαρτύριο έχει μετατραπεί στον χειρότερο εφιάλτη μας. Πώς μπορούν να φέρνουν μια οικογένεια σε τέτοια θέση; Το να πρέπει να αφήσουμε την Σίντι στην Κίνα είναι το χειρότερο που θα μπορούσε να περάσει κάποιος. Πώς να πω στην Τζασμίν ότι η μητέρα της μένει πίσω;», αναρωτήθηκε ο 54χρονος σύζυγος της Σίντι, Τζεφ, με την ίδια να δηλώνει:

«Είναι πολύ δύσκολη στιγμή για εμάς, γιατί η κόρη μου είναι 9 χρονών και δεν θέλω να τη βάλω σε κίνδυνο, μένοντας εδώ για πολύ καιρό. Έτσι αποφασίσαμε να φύγει ο Τζεφ και η Τζασμίν. Θέλω να είμαι με την οικογένειά μου και να τους φροντίζω, ιδιαίτερα την κόρη μου. Δεν ξέρω πώς να της πω ότι πρέπει να φύγει χωρίς τη μαμά της».

Το διαβατήριο και η αναγκαστική παραμονή στην Κίνα

Η 42χρονη Σίντι Σιντλ έχει βίζα για μόνιμη παραμονή στη Βρετανία από το 2008.

Η Κίνα δεν αναγνωρίζει τη διπλή υπηκοότητα. Όποιος θέλει να πάρει διαβατήριο άλλης χώρας, πρέπει να παραδώσει το κινέζικο. Πολλοί, ανεπίσημα, έχουν κρατήσει και τα δύο διαβατήρια, αποκτώντας δεύτερη υπηκοότητα χωρίς να ενημερώσουν τις κινεζικές αρχές. Όμως, τα τελευταία χρόνια, γίνεται προσπάθεια να παταχθεί αυτό το φαινόμενο, σύμφωνα με τον Guardian.

Το μόνο που της έχουν πει οι βρετανικές αρχές είναι πως θα σημειώσουν ότι είναι μητέρα παιδιού με βρετανική υπηκοότητα. Αλλά δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι αυτό θα είναι αρκετό για να τη βάλει στην πτήση απομάκρυνσης των Βρετανών.